Antena 3 CNN Actualitate Primul pacient decedat în urma infectării cu virusul West Nile din România în acest an. Avea 63 de ani

Primul pacient decedat în urma infectării cu virusul West Nile din România în acest an. Avea 63 de ani

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţă că în ultima săptămână s-a înregistrat primul deces din cauza virusului West Nile, în acest an. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 63 de ani din județul Dolj, conform INSP.

Primul pacient decedat în urma infectării cu virusul West Nile din România în acest an. Avea 63 de ani
Sursa foto: pixabay
de Claudia Popovici    |    03 Sep 2021   •   16:51

Prima pacientă din România confirmată cu virusul West Nile, a fost o femeie în vârstă de 48 de ani, din județul Olt, care s-a prezentat la spitalul din Slatina pentru internare, pe 30 iulie. 

Avea febră, dureri abdominale intense, cefalee, greatã, vărsături şi dureri uşoare de ceafă. A spus că de două zile avea durerile respective.  I s-au luat probe de West Nile şi s-au confirmat astăzi la Bucureşti. 

Femeia a declarat că nu a fost la pescuit, plajă sau în alte zone de unde ar fi putut contacta virusul, ci ar fi stat cel mai mult acasă și ar fi ieșit doar la cumpărături.

De la Slatina a fost transferata la Spitalul din Caracal - Secția Boli Infecțioase. Starea pacientei este bună.

De la începutul lunii iunie şi până în prezent au fost înregistrate 4 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile.

Au fost câte un caz în București, Bacău, Olt și Dolj. Două dintre cazuri au fost la persoane cu vârsta între 60 și 69 de ani și câte un caz la grupele de vârstă 40 – 49 de ani și 70 – 79 de ani.

Epidemiologii recomandă populației, pentru a se feri de virusul West Nile, să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să utilizeze substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor, să împiedice pătrunderea țânțarilor în casa (prin plase de protecție la ferestre), să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer din gospodărie.

×
Subiecte în articol: West Nille
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close