Antena 3 CNN Actualitate Primul dosar penal pe numele autorităţilor, după ce un medic a murit de COVID

Primul dosar penal pe numele autorităţilor, după ce un medic a murit de COVID

Familia unui medic ucis de COVID va depune prima plângere penală împotriva autorităţilor. Vizaţi sunt ministrul Sănătăţii şi unitatea medicală unde femeia a lucrat.

Primul dosar penal pe numele autorităţilor, după ce un medic a murit de COVID
Sursa foto: Facebook / Mioara Neagu
de Milena Niță    |    31 Oct 2020   •   08:25

Este vorba despre şefa UPU a Spitalului din Feteşti, Mioara Neagu, care s-a infectat cu coronavirus de la locul de muncă şi, ulterior, a fost tratată de medicii de acolo.

Familia doctoriţie care a murit pe 16 octombrie vrea să depună săptămâna viitoare plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria din Feteşti împotriva ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, pentru neacordarea sprijinului necesar spitalului din Feteşti în lupta COVID-19, dar şi împotriva spitalului, pentru că femeia s-a infectat la locul de muncă.

Plângere pentru ministrul Sănăţii, spital şi medicii care au tratat-o

De asemenea, o plângere va fi depusă şi pe numele medicilor care au tratat-o pe doctoriţă când a fost infectată cu coronavirus.

Familia victimei susţine că s-a încercat menţinerea cazului în interiorul spitalului şi aceasta a fost ţinută nouă zile în acea unitate, până când starea ei a devenit gravă şi au hotărât să o transfere la un spital COVID, dar a fost prea târziu. Femeia murit la 48 de ani.

Totodată, familia medicului mort acuză şi malpraxis, şi faptul că ea s-a îmbolnăvit la locul de muncă, lucru ce ar însemna despăgubiri.

Rudele mai sunt deranjate de faptul că în certificatul de deces au fost trecute la comorbidităţi obezitate, lucru ce nu s-a confirmat complet în totalitate, mai susţine familia.

Dr. Mioara Neagu, șefa UPU Fetești, a murit la numai 48 de ani, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19

Doctoriţa Mioara Neagu, medic de medicină de urgenţă şi coordonator Primiri Urgenţe la Spitalul Municipal "Anghel Saligny" din Feteşti, a murit de COVID, la Spitalul Colentina din Bucureşti.

În luna iulie, dr. Mioara Neagu împlinise 48 de ani.

Fiica doctoriței răpuse de COVID-19: ''Mămica mea mereu zâmbitoare, te rog să mă veghezi!"

 

×
Subiecte în articol: Fetesti plangere penala Mioara Neagu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close