Antena 3 CNN Actualitate Primul interviu oferit de Omar Hayssam. Dezvăluiri şocante din spatele gratiilor făcute de omul de afaceri

Primul interviu oferit de Omar Hayssam. Dezvăluiri şocante din spatele gratiilor făcute de omul de afaceri

Primul interviu oferit de Omar Hayssam. Dezvăluiri şocante din spatele gratiilor făcute de omul de afaceri
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Feb 2017   •   23:09

Omar Hayssam, cunoscut drept cel mai periculos om din România, a oferit un interviu în exclusivitate postului Antena 3. În emisiunea Sinteza Zilei, omul de afaceri a făcut dezvăluiri şi mărturisiri grave.

Întrebat dacă este cel mai periculos om din ţara noastră, Omar Hayssam a recunoscut: „Niciodată. Nu poate fi vorba să fiu cel mai periculos. Mă aflu în acestă situaţie probabil pentru că anumite persoane vor să motiveze anumite lucruri din viaţa lor. Să discute cu toţi cei care m-au însoţit, dacă măcar unu la o mie are în sinea lui să spună că eu pot să fiu periculos. (...) Cei mai periculoşi oameni sunt cei care m-au făcut cel mai periculos prin vorbe. Din start sunt cateva persoane în frunte cu Mohamed Yassin“, a declarat Hayssam.

Omul de afaceri a povestit şi episodul când l-a cunoscut pe Mohamed Yassin şi i-a dat bani lui Vasile Blaga.

„Pe 2 noiembrie 2004, m-am trezit cu poliţişti, cu mascaţi, cu procuriri, care percheziţionau afacerile mele. Şi au deschis un dosar economic de evaziune fiscală sau spălare de bani. A doua zi, Mohammad Yassin a venit la mine. Ne cunoşteam din vedere. În lipsa mea vorbea de mine nu tocmai bine. Eram un fel de lider la arabi. Mi-a spus că ştie ce s-a întâmplat cu acest control si el are posibilitate să mă ajute dacă vreau. Şi cu această ocazie să mă mut de la PSD la PD. I-am spus să-mi dea răgaz câteva zile şi discutăm. Am revenit la Yassin şi i-am spus hai să ne vedem. Mi-a spus că poate să mă ajute să nu mai calce nimeni. Mă costă două milioane de dolari şi mai finanţezi şi tu campania. Aveam doar 150.000 cash, i-am trecut drept garantie o parte din averea mea (...) Mohamad Yassin mi-a cerut 150.000 de dolari. Nu am avut decât 50.000. Am mers cu ei la al, apoi am mers la Ministerul de Interne. El a coborât, a intrat în sediu, a stat 30 de minute și a ieșit. Mi-a zis că a rezolvat. Așa declară Yassin, că i-a dat banii lui Vasile Blaga. Mi-a spus că a rezolvat dosarul. Nu a mai venit nimeni, dar s-a reluat în 2008-2009. Dar nu am mai fost căutat atunci“.

Despre Traian Băsescu şi episodul răpirii jurnaliştilor din Irak

“Traian Băsescu m-a sunat direct. Mi-a cerut să mă duc la dânsul şi să ajut la criza jurnaliştilor răpiţi. Eu pe 28 seara când am aflat, l-am sunat pe Yassin, a venit la mine seara şi mi-a spuns că nu este nicio problemă cu răpirea asta, ce se întâmplă cu asta. Merg mâine în Irak şi o rezolv. Şi a doua zi a fost delegat de preşedinte Băsescu şi a plecat în Irak“.

Despre procurorul Nastasiu:

“Când am revenit în România, m-a scos procurorul Nastasiu, seara, din Penitenciarul Rahova şi m-a dus într-o locaţie lângă Academia de Poliţie, fără avocat, fără nimic. Şi acolo l-am găsit pe Yassin. (…) Lui Yassin nu i-am dat doar 2 milioane de euro. După ce am fost arestat, mi-a zis dacă vreau să ies din țară că trebuie să-i dau 1.500.000 de euro. Cred că 700.000 de euro au ajuns la judecător. După ce am ieșit, am mai dat bani. Nastasiu a cerut niște contracte de armament făcute de Patriciu în Sudan și alți oameni de afaceri. Voia orice informaţie care îi compromite“, a mai spus Hayssam.

A fost vizitat de două ori de Dorin Iacob, secretarul în stafful executiv în PD

“Dorin Iacob m-a vizitat de două ori în Siria. O dată singur, apoi cu Buzăianu, cu avionul privat. Era cu referendumul din mai 2017. A vrut să vadă ce dovezi am și dacă am de gând să dau ceva în presă împotriva lui Traian Băsescu. Când m-a arestat, Adriana Săftoiu anunța la televizor că am fost arestat, dar eu eram liber. Abia după 15 minute m-au arestat. Am fost arestat pe baza relațiilor româno-siriene. Am stat 4 ani în închisoare în Siria“.

Despre răpiri

“Am fost răpit de două ori. Odată în aprilie 2013 şi eu şi fraţii mei, ei au fost torturaţi, dar au fost lăsaţi. A doua oare în iunie,am fost răpit cu un prieten şi am fost ținut sub pământ 20 de zile. Apoi legat la ochi am văzut scara avionului. A fost un pretext, au venit să mă ia”, a mai declarat Omar Hayssam pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: Omar Hayssam Sinteza Zilei
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close