Antena 3 CNN Actualitate Primul metru de autostradă din Moldova a fost inaugurat. Mii de oameni în stradă! Dragnea îl atacă dur pe inițiatorul mișcării #șîeu: Circari conduși de leneși VIDEO

Primul metru de autostradă din Moldova a fost inaugurat. Mii de oameni în stradă! Dragnea îl atacă dur pe inițiatorul mișcării #șîeu: Circari conduși de leneși VIDEO

Primul metru de autostradă din Moldova a fost inaugurat. Mii de oameni în stradă! Dragnea îl atacă dur pe inițiatorul mișcării #șîeu: Circari conduși de leneși VIDEO
15 Mar 2019   •   15:49

A început greva de 15 minute inițiată de omul de afaceri Ștefan Mandachi din Suceava, cel care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova. Acesta i-a provocat pe români să oprească activitatea timp de 15 minute, la ora 15:00.

„Sectorul privat se trezește în România la viață și vrea să construiască autostrăzi. Românii vor spitale, școli, vor infrastuctură și asta nu se poate face, decât cu ajutorul sectorului privat”, a declarat Viorel Cataramă, om de afaceri.

Protest și la Iași

Peste o mie de ieşeni s-au strâns la capătul pietonalului dinspre Palat pentru a participa la protestul “#șîeu”, început la ora 15 şi care a durat 15 minute.

De asemenea, pe drumurile din oraş şi judeţ, şoferii ieşeni s-au oprit la ora 15 pe marginea drumului timp de un sfert de oră. În acelaşi interal de timp, zeci de companii din Iaşi şi-au întrerupt activitatea.

Centrul Clujului a fost blocat

Centrul Clujului a fost blocat! S-a protestat pentru construcția de autostrăzi în România! #sieu. Șoferii au coborât din mașini, iar pietonii s-au oprit și i-au aplaudat. Oamenii sunt nemulțumiți de actuala guvernare și vor, prin această manifestare, să îi determine pe politicieni să grăbească demersurile pentru construcția de autostrăzi.

Protest și la Galați

Și gălățenii au ținut cele 15 minute pentru metru de autostradă. Oamenii au claxonat și au protestat. Circulația a fost blocată pe parcursul protestului.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: „ Avem exemplul unui antreprenor român care termină la timp și lucrează de calitate”.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a fost prezent la Bacău. Acesta a comentat la rândul său protestul “#șîeu” inițiatiat de suceveanul Ștefan Mandachi: 

„Este vorba de un proiect de aproximativ 150 milioane de euro, un proiect care a fost lansat în 2017 în timpul guvernării PSD. Nu vom avea probleme când vine vorba de termenul de execuție. Este doar începutul, voi fi  prezent pe șantier. Dacă se vrea, se poate. Avem exemplul unui antreprenor român care termină la timp și lucrează de calitate”, a declarat Cuc, vorbind despre proiectul Centurii Bacău.

Proteste și la Reprezentanța Comisiei Europene în România

Și Reprezentanța Comisiei Europene în România au ținut 15 minute de protest. 

„Pauză de cafea pentru autostrăzi! #șîEU vrea autostrăzi în România!

În perioada 2014-2020, 6.3 miliarde de euro* au fost puse la dispoziția României pentru proiecte de infrastructură. Cu toate acestea, proiectele care se derulează sunt din perioada financiară 2007-2013, care nu au fost finalizate la timp”, se arată pe pagina de Facebook a companiei.

Trafic blocat în centrul Bucureștiului

Traficul rutier a fost blocat vineri, timp de aproximativ 15 minute, pe Bulevardul Lascăr Catargiu până la Piaţa Romană şi pe Şoseaua Kiseleff de la Strada Arhitect Ion Mincu către Piaţa Victoriei, după ce mai mulţi şoferi au oprit maşinile în jurul orei 15,00, alăturându-se protestului "România vrea autostrăzi #şîeu".

Potrivit Brigăzii rutiere, traficul a fost reluat în jurul orei 15,20.

"România vrea autostrăzi #şîeu" este o campanie iniţiată de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi. Prin mobilizarea unei echipe de 17 oameni, Mandachi a construit un metru de autostradă la Suceava, într-o singură zi. Ulterior, omul de afaceri a anunţat că, pe 15 martie, începând cu ora 15,00, va întrerupe activitatea timp de 15 minute în întregul lanţ de restaurante pe care îl deţine, în semn de protest faţă de lipsa autostrăzilor din Moldova şi din întreaga ţară. Totodată, el i-a provocat şi pe alţi oameni de afaceri din ţară să-i urmeze exemplul.

Cine s-a alăturat protestului 

Protestul ”România vrea autostrăzi”, pe care omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi l-a iniţiat la începutul lunii martie, a adunat zeci de adepţi din întreaga ţară, nu doar din Moldova. Firme din toate domeniile, care au mii de angajaţi, au anunţat că vineri, 15 martie, la ora 15.00, pentru 15 minute întrerup activitatea.

 

Dragnea, atac dur la inițiatorul mișcării #șîeu: Un șmecher, face circ

Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a atacat dur pe inițiatorul mișcării #șîeu, omul de afaceri Ștefan Mandachi, afirmând că ar fi ”circari conduși de leneși”, sugerând că președintele Klaus Iohannis ar fi în spatele acțiunii de protest. ”Niște șmecheri, care vezi doamne fac ei un metru de autostradă, la ora 12 au început lucrul de autostradă în Moldova, real. Ei fac circ. Noi facem autostrăzi. Ei țipă. Noi dezvoltăm România”, mai spus liderul PSD. Dragnea a mai declarat că omul de afaceri Ștefan Mandachi, care spune că a cheltuit 100 de mii de euro ”pentru acest circ”, ”putea sa-i dea la o casă de copii sau să-i doneze undeva.” ”Ce căuta spre București? Totul este circ. Rămâne la forța noastră să spunem românilor adevărul. Nu vă cer să mințiți, să manipulați, ci să fiți aceiași români curajoși. Să spuneți oamenilor ce se întâmplă, altfel îi lăsați pe acesști circari conduși de leneși, nu mai știu cum să-i spun lui Iohannis, ca să nu se supere, dar și ca să te superi trebuie efort…”, a mai declarat Dragnea.

Teodorovici protestează și el

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, vineri, că va participa la protestul "România vrea autostrăzi #şîeu".

"Am să particip (la protest, n.r.). Am înţeles că în faţa ministerului vor veni câţiva colegi din alte structuri. Am să particip şi eu cu mare drag pentru că ne dorim cu toţii autostrăzi", a precizat ministrul Finanţelor, care participă la Summitul European al Regiunilor şi Oraşelor.

Acesta a fost întrebat de jurnalişti dacă participă la protestul "România vrea autostrăzi #şîeu"

"România vrea autostrăzi #şîeu" este o campanie iniţiată de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi. Prin mobilizarea unei echipe de 17 oameni, Mandachi a construit un metru de autostradă la Suceava, într-o singură zi. Ulterior, omul de afaceri a anunţat că, pe 15 martie, începând cu ora 15,00, va întrerupe activitatea timp de 15 minute în întregul lanţ de restaurante pe care îl deţine, în semn de protest faţă de lipsa autostrăzilor din Moldova şi din întreaga ţară. Totodată, el i-a provocat şi pe alţi oameni de afaceri din ţară să-i urmeze exemplul.

Ministrul Transporturilor anunță tocmai azi începerea construcției la autostrada Moldovei

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a inspectat, vineri, lucrările la centura ocolitoare a municipiului Bacău şi a declarat că este optimist că acestea se vor finaliza în termenii contractuali.

Totodată, ministrul Răzvan Cuc a declarat că nu întâmplător se află în Regiunea de Nord-Est iar la ora 15,00, când este anunţat protestul pentru susţinerea construcţiei de autostrăzi, se va afla pe şantier.

"Nu întâmplător mă aflu astăzi în Moldova. Am venit ca să anunţ că astăzi vom începe construcţia la autostrada Moldovei, pentru că acest sector de autostradă face parte din Coridorul IX pan-european. (...) Acesta este doar începutul, o să vedeţi pe toate şantierele o mobilizare exemplară şi toţi constructorii vor lucra aşa cum trebuie de acum înainte şi mă refer la finalizarea lucrărilor în termenele contractuale pe care şi le-au asumat. Autostrada Moldovei este o prioritate pentru acest Guvern şi de astăzi vom începe lucrările la această autostradă. Noi muncim, noi nu avem pauze la Ministerul Transporturilor iar constructorilor le-am mulţumit că pe perioada cât nu a fost bugetul promulgat au lucrat în continuare şi nu s-au oprit. Mesajul este clar: a început construcţia autostrăzii Moldova, ne-am ţinut de promisiune. La ora 15,00 voi fi pe şantier", a spus ministrul Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a inspectat mai multe puncte de lucru de pe ruta pe care urmează să fie construită centura ocolitoare a municipiului Bacău. Drumul va avea o lungime de aproape 31 de kilometri dintre care 16 kilometri vor fi cu profil de autostradă. Lucrările au început pe data de 8 martie şi ar urma să se finalizeze în 30 de luni, potrivit contractului, iar valoarea este de 142 milioane euro plus TVA.

×
Subiecte în articol: Viorel Catarama Klaus Iohannis
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close