Antena 3 CNN Actualitate Proba de limba maternă la BAC

Proba de limba maternă la BAC

Proba de limba maternă la BAC
02 Iul 2007   •   09:37

Un număr de 8.660 de elevi aparţinând minorităţilor maghiară, germană, croată, sârbă, slovacă, turcă, italiană, ucraineană vor avea de rezolvat varianta cu numărul 54 la proba scrisă la limba şi literatura maternă a examenului de bacalaureat. Varianta extrasă luni de comisia de examinare este valabilă pentru toate cele opt limbi la care se susţine proba.

În zilele de 3 şi 4 iulie se va desfăşura proba obligatorie a profilului (D) şi proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (E) - scrisă sau practică. Ultima probă a examenului de bacalaureat, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (F), scrisă sau practică, va avea loc miercuri, 5 iulie.

Comisia Naţională de examen va organiza în toate zilele în care sunt probe scrise, începând cu ora 8.55, şedinţe publice de extragere a variantei de subiect, după aceeaşi metodologie utilizată şi la Testele Naţionale. Prima afişare a rezultatelor va avea loc pe 7 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 ? 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 8 - 9 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 10 iulie.

Se consideră promovat la examenul de bacalaureat candidatul care a obţinut cel puţin nota 5 sau calificativul ''admis'' la fiecare probă orală, a obţinut cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică de examen şi are media generală minimum 6. Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta se rotunjeşte la 6,00.

Candidaţii eliminaţi de la o probă nu mai pot participa la probele următoare, sunt declaraţi ?eliminaţi din examen?, fără posibilitatea recunoaşterii notelor pentru sesiunile următoare şi nu pot promova examenul de bacalaureat în sesiunea curentă.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Operațiunea ”Neptun” și locul secret în care a fost ascuns aurul României
x close