Antena 3 CNN Actualitate Probleme cu virarea banilor pe cardurile de alimente. Românii nu și-au primit nici banii, nici cardurile | Răspunsul MIPE

Probleme cu virarea banilor pe cardurile de alimente. Românii nu și-au primit nici banii, nici cardurile | Răspunsul MIPE

Românii se confruntă cu probleme majore la virarea banilor pe cardurile de alimente. Răspunsul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Probleme cu virarea banilor pe cardurile de alimente. Românii nu și-au primit nici banii, nici cardurile | Răspunsul MIPE
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mar 2024   •   12:53

Chiar dacă Executivul a reiterat de mai multe ori că va continua să ofere sprijinul necesar românilor defavorizați prin programele sociale, și în acest an există persoane care, deși ar fi trebuit să primească ajutoarele, nu au primit încă banii, iar programul prevedea ca aceștia să fie virați în luna februarie.

De asemenea, unii care ar fi îndeplinit criteriile pentru a se înscrie în program în acest an încă nu au primit cardurile necesare.

În GALERIA FOTO puteți urmări comentariile românilor cu privire la întârzierea virării banilor pe cardurile de energie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Problemele sunt legate de virarea banilor pe cardurile destinate achiziționării de alimente

Conform datelor centralizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) și transmise către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), peste 2,5 milioane de români ar fi trebuit să beneficieze de acest ajutor în februarie 2024.

Ministerul a precizat că, conform informațiilor postate pe pagina sa oficială de Facebook, în cursul anului 2024, cardurile sociale urmează să fie alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie.

"Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și Casa Națională de Pensii Publice, instituții subordonate și respectiv sub autoritatea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, au transmis către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene situația centralizată cu beneficiarii de carduri sociale pentru alimente”, precizează ministerul.

Conform sursei citate, beneficiari ai cardurilor pentru alimente sunt 614.358 persoane, adulți și copii, încadrate în grad de handicap grav, accentuat și mediu, 13.098 familii cu cel puțin 2 copii în întreținere, 3.130 familii monoparentale, 192.398 familii beneficiare de ajutor de incluziune, 1.714.246 de pensionari, 528 de persoane fără adăpost.

Doar că unii beneficiari se plâng în postări pe rețelele sociale ale MIPE că nu și-au primit banii sau cardurile.

Românii cer lămuriri la numerele de telefon alocate, însă, spun ei, nu reușesc deloc să ajungă să vorbească cu niciun operator, potrivit Daily Business.

"Domnule ministru, dați urgent aprobare celor de la fabrica de timbre pentru tipărirea cardurilor de energie cu tranșa a doua, care s-a acordat din septembrie 2023, tranșă pe care nu am primit-o nici acum la sfârșit de februarie 2024, pe motiv că nu au aprobare de la dv pentru tipărirea acestora. Oare când le mai primim, ca sa le putem și folosi, având in vedere că la 31 martie expira?", a scris un cetățean pe Facebook.

×
Subiecte în articol: carduri energie romani MIPE
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close