Antena 3 CNN Actualitate Procesul lui Sorin Ovidiu Vîntu, amânat pentru 6 decembrie

Procesul lui Sorin Ovidiu Vîntu, amânat pentru 6 decembrie

Procesul lui Sorin Ovidiu Vîntu, amânat pentru 6 decembrie
Sursa foto: Intact Images
29 Noi 2010   •   17:36

Procesul de judecată a lui Sorin Ovidiu Vîntu a fost amânat, luni, pentru data de 6 decembrie de către Magistraţii Tribunalului Bucureşti. Omul de afaceri este judecat pentru sãvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului în dosarul privind fuga din ţarã a fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.

Decizia a fost luată în urma depunerii cererii de recuzare a judecătoarei Camelia Bogdan de către avocaţi, pe motiv cã aceasta s-ar fi antepronunþat la un termen anterior al dosarului.

Cererea a fost respinsă, iar avocaţii au solicitat amânarea procesului invocând diverse motive. Astfel, Ioan Roş şi Ioan Dănuţ Bugnariu au arãtat cã nu au avut timp sã studieze dosarul, deoarece ei îl înlocuiesc pe Marian Nazat, principalul apărător al lui Vîntu.

Judecãtoarea i-a atras atenţia omului de afaceri ca, să se asigure că avocaţii pe care îi angajează au studat din timp dosarul, pentru a nu mai exista motive de amânare.

„Aş dori sã fie un act de justiţie şi nu un galop de vitezã în condamnarea unui inculpat”, a declarat omul de afaceri.

Instanţa de judecată a decis sã trimitã adrese la Parchetul General şi Direcţia Naţionalã Anticorupţie pentru a afla dacã Sorin Ovidiu Vîntu mai este inculpat şi în alte dosare.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost arestat, în noaptea de 9 spre 10 septembrie, alături de aghiotantul său, Alexandru Stoian, şi de omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan. Recursul lor la decizia de arestare se va judeca miercuri.


×
Subiecte în articol: Sorin Ovidiu Vîntu
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close