Antena 3 CNN Actualitate Procuror condamnat definitiv, "uitat" în funcţie de Băsescu. Preşedintele Iohannis a semnat astăzi decretul de eliberare din funcţie

Procuror condamnat definitiv, "uitat" în funcţie de Băsescu. Preşedintele Iohannis a semnat astăzi decretul de eliberare din funcţie

Procuror condamnat definitiv, "uitat" în funcţie de Băsescu. Preşedintele Iohannis a semnat astăzi decretul de eliberare din funcţie
18 Feb 2015   •   14:18

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi decretul prin care este eliberat din funcţie procurorul Dumitru Cismaru din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă, ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unei infracţiuni. Procurorul a fost condamnat definitiv în luna iunie pentru provocarea unui accident rutier soldat cu doi răniţi.

Jurnalista Adina Anghelescu a comentat informaţiile la Antena 3. "Condamnarea definitivă este, într-adevăr, din luna iunie 2014. (...) Acest procuror era amicul cuscrului preşedintelui Traian Băsescu, Bebe Ionescu".

"După ce a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, procurorul Dumitru Cismaru s-a judecat cu CSM pentru că plenul CSM, în iulie, imediat după condamnare, i-a propus preşedintelui de atunci Traian Băsescu eliberarea din funcţie de judecătorului", a precizat Adina Anghelescu.

În 11 decembrie 2013, fostul procuror a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, de instanţa supremă, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Decizia de atunci nu a fost definitivă, motiv pentru care ea a fost contestată de fostul magistrat, judecătorii unui alt complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie stabilind definitiv, în 20 iulie 2014, menţinerea pedepsei.

În 10 octombrie 2012, Consiliul Superior al Magistraturii i-a aplicat un avertisment procurorului Dumitru Cismaru pentru că ar fi refuzat nejustificat să îndeplinească o îndatorire de serviciu, sancţiunea venind după revocarea sa din funcţia de inspector, pus să verifice un coleg solidar cu manifestanţii Pieţei Universităţii.


×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close