Antena 3 CNN Actualitate Un procuror din Craiova a furat de la interlopi. A luat acasă bani și bijuterii care erau probe la dosare

Un procuror din Craiova a furat de la interlopi. A luat acasă bani și bijuterii care erau probe la dosare

Un procuror din Craiova a fost trimis în judecată după ce a furat bani şi bijuterii, depuse ca probe în dosarele pe care le instrumenta.

Un procuror din Craiova a furat de la interlopi. A luat acasă bani și bijuterii care erau probe la dosare
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    27 Ian 2021   •   14:20

Acesta este acuzat că distrugea documentele care arătau ce s-a ridicat la percheziţii, ca să poată duce acasă ”prada” fără să apară suspiciuni. 
Procurorul în cauză ar fi furat din mai multe dosare.

Ce a furat procurorul DIICOT și de la cine

Și-ar fi însuşit bani şi bijuterii, printre care şi un inel, depuse ca probe în dosarele pe care le instrumenta. Ar fi furat chiar și acte din dosare.

”În urma probatoriului administrat s-a constatat că inculpatul, în calitate de procuror de caz la DIICOT - ST Craiova, cu ocazia instrumentării unui număr de 7 dosare și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu prevăzute de Codul de procedură penală, prin aceasta cauzând o pagubă persoanelor din patrimoniul cărora au fost ridicate sume de bani și bijuterii, precum și o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale acestor persoane și ale DIICOT, pentru a obține pentru sine un folos necuvenit, constând în sumele și obiectele de podoabă care nu s-au mai regăsit ca mijloace materiale de probă, bunuri ori sume asupra cărora s-ar fi aplicat măsuri asigurătorii în contextul urmăririi penale efectuate și în însușirea unui inel depus ca mijloc de probă de către un martor”, arată un comunicat al Parchetului General.

Totodată, inculpatul ar fi sustras și distrus o filă a unui proces verbal de percheziție domiciliară, în care se precizează că în camera persoanei cercetate a fost găsită suma de 2700 lei, iar asupra acesteia suma de 1600 euro, sume de bani care s-au ridicat în vederea cercetărilor.

Procurorul a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

×
Subiecte în articol: procuror Craiova furt
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close