Antena 3 CNN Actualitate Procuror din cazul mitei de la Vama Ploieşti: Ancheta se extinde la persoane importante

Procuror din cazul mitei de la Vama Ploieşti: Ancheta se extinde la persoane importante

Procuror din cazul mitei de la Vama Ploieşti: Ancheta se extinde la persoane importante
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Mar 2011   •   12:25

Procurorul care se ocupă de cazul Directorului Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, spune că ancheta se va extinde la persoane importante.  Informaţia a apărut joi, în şedinţa în  care s-a judecat recursul lui Costea la decizia de arest preventiv pentru 29 de zile. Şi tot joi, s-a aflat că directorului Biroului Vamal Ploieşti ştia că este urmărit după ce ar fi fost anunţat chiar de poliţişti.

"Acţiunea penalã se va extinde în acest caz mult mai mult, deoarece noi nu ne-am aşteptam ca aţiunea care l-a vizat pe el sã ne conducã mult mai sus, la persoane cu funcţii mai înalte decât ale sale", a susţinut procurorul DNA, potrivit Mediafax.

Directorul Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, a fost prins în flagrant delict de procurorii anticorupţie în timp ce a primit suma de 10.000 lei, prin intermediar, de la un patron de firme import - export din Turcia. Anterior, acesta mai primise aproximativ 50.000 de euro.
 
Mai mulţi angajaţi ai vămilor, inclusiv şeful vămii Ploieşti, Cornel Costea, au declarat că Sorin Blejnar ar fi beneficiarul final al mitei din vămi. 

Miercuri, un consilier ANAF a fost reţinut pentru trafic de influenţă. Adrian Gavrilă este acuzat că ar fi luat mită pentru a înlesni importul fără plata taxelor vamale a 960 de tone de tutun. În acest dosar a fost reţinut şi un avocat care s-a oferit să intermedieze o mită de un milion de euro pentru o persoană de la conducerea ANAF.

Avocatul Marius Stăncescu, reţinut pentru luare de mită în dosarul ANAF, a declarat şi el că mita de un milion de EURO trebuia să ajungă la şeful ANAF, Sorin Blejnar.

Preşedintele ANAF a negat că ar avea vreo implicare în cazul corupţiei din vămi.„Neg orice implicare a mea în asemenea fenomene de protecţie în sistemul vamal românesc. Nu sunt regina şi nici nu cred că există o regină”, a declarat şeful ANAF.
 

×
Subiecte în articol: procuror
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close