Antena 3 CNN Actualitate Procurorii ar putea emite mandat de aducere pentru Ion Iliescu

Procurorii ar putea emite mandat de aducere pentru Ion Iliescu

Procurorii ar putea emite mandat de aducere pentru Ion Iliescu
11 Iul 2007   •   23:09

Ion Iliescu nu s-a prezentat nici marţi la Parchetul Militar. Fostul preşedinte al României şi-a trimis avocaţii pentru a studia dosarul privind Mineriada din iunie 1990, în care fostul preşedinte este învinuit de implicare in uciderea a patru persoane. Procurorii l-au mai citat o dată pentru miercuri, după care ar putea emite mandat de aducere.

Avocaţii fostului preşedinte al României s-au prezentat marţi la Parchetul Militar pentru a studia dosarul şi a-şi pregăti apărarea. Avocaţii şi-au exprimat convingerea că se va descoperi adevărul despre evenimentele din 13-14 iunie 1990. Din punctul lor de vedere, nu există probe împotriva lui Ion Iliescu pentru a demonstra acuzaţiile care i se aduc, şi anume participaţie improprie la omor deosebit de grav.

Mai mult decât atât, avocaţii fostului preşedinte susţin că vinovaţii de moartea celor patru persoane în noaptea de 13 iunie au fost deja traşi la răspundere, iar acum Ion Iliescu este învinuit de aceleaşi fapte.

În urmă cu două săptămâni, Ion Iliescu a fost anunţat oficial că este acuzat de participaţie improprie la omor deosebit de grav în dosarul privind moartea a patru persoane în timpul evenimentelor din 13-14 iunie 1990. În acelaşi dosar, mai sunt cercetaţi penal fostul ministru de Interne, Mihai Chiţac, generalul Gheorghe Andruţa şi coloneii Călin Traian şi Constantin Vasile.

Antena 3

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close