Antena 3 CNN Actualitate Procurorii au cerut ca Dinel Staicu să aibă interdicţia de a părăsi ţara, judecătorii n-au fost de acord

Procurorii au cerut ca Dinel Staicu să aibă interdicţia de a părăsi ţara, judecătorii n-au fost de acord

Procurorii au cerut ca Dinel Staicu să aibă interdicţia de a părăsi ţara, judecătorii n-au fost de acord
Sursa foto: Foto: Mediafax
08 Apr 2011   •   17:42
CSM a declanşat verificări în cazul dispariţiei lui Dinel Staicu. Verificările vor fi efectuate de Inspecţia Judiciară. Procurorii ar fi cerut de mai multe zile ca lui Dinel Staicu să i se interzică să părăsească ţara însă judecătorii au hotărât că nu este cazul să ia o astfel de măsură.

Dinel Nuţu, fost Dinel Staicu, a fost dat în urmărire internaţională. Pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare, care va fi pus în aplicare de Interpol. Dinel Staicu a fugit din ţară sustrăgându-se de la executarea unei pedepse de 7 ani de închisoare în dosarul Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).

Imediat după ce a fost condamnat, Dinel Staicu a fost dat în urmărire generală. Asta după ce poliţiştii nu l-au găsit la domiciliul său din Sectorul 2 al Capitalei.

Dinel Staicu a fost trimis în judecată de DNA în noiembrie 2006. Alături de el a fost inculpat şi fostul preşedinte al BIR. Potrivit anchetatorilor, din banii obţinuţi fraudulos de la BIR Staicu a cumpărat acţiuni la SIF Oltenia, în valoare de peste un milion de euro, prin intermediul unor societăţi pe care le controla. Staicu a fost numit în conducerea SIF Oltenia în 2006, înlocuindu-l în funcţia de preşedinte-director general pe Vasile Şalapa.




×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close