Antena 3 CNN Actualitate Procurorii din Iaşi consideră pericol public lăsarea în libertate a vatmanului implicat în accident

Procurorii din Iaşi consideră pericol public lăsarea în libertate a vatmanului implicat în accident

Procurorii din Iaşi consideră pericol public lăsarea în libertate a vatmanului implicat în accident
Sursa foto: Foto: Mediafax
24 Mar 2011   •   19:01

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Cornelia Prisăcaru, a declarat, joi, că lăsarea în libertate a vatmanului care a provocat accidentul de la Iaşi soldat cu moartea unei persoane şi rănirea gravă a altor cinci ar fi reprezentat un "pericol concret pentru ordinea publică", potrivit Mediafax.

Jurista a afirmat, într-o conferinţă de presă, că fapta comisă de vatmanul Cristian Diaconu, respectiv ucidere din culpă, reprezintă o infracţiune gravă, impunându-se reţinerea inculpatului.

Mai mult decât atât, potrivit declaraţiilor acesteia, vatmanul are "un cazier bogat, cu opt abateri de la regulile de circulaţie".

"Vatmanul are opt abateri până acum, din care şase au fost comise cu tramvaiul, iar alte două cu maşina sa personală. Este vorba în principal de tamponări, cauza fiind nerespectarea distanţei regulamentare în trafic"

Cornelia Prisăcaru a adăugat că lăsarea în libertate a vatmanului "ar fi reprezentat un pericol concret pentru ordinea publică" pentru că acesta ar fi putut comite oricând fapte similare.

×
Subiecte în articol: tramvai vatman procuror Iași
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close