Antena 3 CNN Actualitate Procurorii implicaţi în fraudarea examenului la INM vor fi cercetaţi în liberate

Procurorii implicaţi în fraudarea examenului la INM vor fi cercetaţi în liberate

Procurorii implicaţi în fraudarea examenului la INM vor fi cercetaţi în liberate
12 Dec 2007   •   11:25

Cei doi procurori acuzaţi de implicare în fraudarea examenului pentru funcţiile de conducere din parchete au fost audiaţi de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Procurorii Gheorghe Dumitru şi Eugen Cojocaru vor fi cercetaţi în liberatate pentru trafic de influenţă. Curtea şi-a dat marţi seară avizul pentru prezentarea celor doi în faţa instanţei. Procurorul Gheorghe Dumitru este acuzat că ar fi dat 15.000 de euro unui membru al CSM ca să obţină subiectele la examenul pentru ocuparea unor funcţii de conducere în cadrul Parchetelor. Tranzacţia ar fi fost intermediată de notarul Gheorghe Bucur şi banii ar fi ajuns la Eugen Cojocaru, actualmente procuror în parchetul general.

DNA a cerut recent Consiliului Superior al Magistraturii să-şi dea avizul pentru reţinerea celor doi procurori. Însă, a fost obţinut acordul doar pentru Gheorghe Dumitru.

În cazul lui Eugen Cojocaru, cel care ar fi luat mita, membrii CSM s-au abţinut de la votul propunerii de reţinere. Decizia a nemulţumit-o pe procurorul general Laura Codruţa Kovesi. Ea a acuzat secţia pentru procurori a CSM că astfel a blocat ancheta DNA.

La sfârşitul lunii noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a început o anchetă penală care vizează posibila fraudare a examenului pentru ocuparea unor funcţii de conducere în cadrul Parchetelor.

În dosar apar numele a cinci magistraţi, toţi cercetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Antena 3

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close