Antena 3 CNN Actualitate Procurorul din dosarul "Telepatia", ARESTAT preventiv. Ce a declarat Emilian Eva înainte de sentinţa magistraţilor

Procurorul din dosarul "Telepatia", ARESTAT preventiv. Ce a declarat Emilian Eva înainte de sentinţa magistraţilor

Procurorul din dosarul "Telepatia", ARESTAT preventiv. Ce a declarat Emilian Eva înainte de sentinţa magistraţilor
Sursa foto: Foto captura Antena 3
10 Iul 2015   •   19:50
UPDATE 19.55 - Procurorul Emilian Eva a fost arestat pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de mai multe infracţiuni, între care spălare de bani, luare de mită şi fals în declaraţii.

Decizia Înaltei Curţi nu este definitivă şi poate fi contestată de magistratul ieşean. Măsura este executorie, însă, motiv pentru care procurorul ieşean va fi încarcerat.

Acuzat că ar fi câştigat peste 300.000 de euro din comerţul ilegal cu opere de artă, Emilian Eva susţine că este nevinovat şi că nu a vândut niciun tablou. Eva a declarat că a cumpărat tablourile din pasiune pentru artă şi din banii săi.

"Tablourile care nu apar în declaraţia mea de avere sunt ale unui prieten care voia să facă o investiţie. Nu am vândut niciun tablou. Unde sunt banii? Nu s-a vândut absolut niciun tablou", a spus Emilian Eva, după expirarea ordonanţei de reţinere.

Procurorul Eva a explicat şi implicarea fiicei sale în afacerea cu tablouri, arătând că aceasta a primit cadou două tablouri pe care le-a vândut la licitaţie.

"Tatăl meu a avut 4 accidente vasculare. Fratele meu fiind coleg de facultate cu acest doctor, l-a rugat la un moment dat, a venit şi a asistat. (...) Eu nu aveam ce să îi pretind lui. El şi-a făcut treaba, cum şi eu am mi-am făcut treaba în soluţia pe care am dat-o. Şi o să răspund pentru asta", a afirmat Emilian Eva, întrebat de jurnalişti în legătură cu aranjamentele sale cu medicul Dan Tesloianu.

În plus, procurorul se plânge de modul în care l-au tratat colegii din DNA despre care a spus că au avut un comportament execrabil.

SMS-ul care dezvăluie "aranjamentele" lui Eva cu medicul Tesloianu

Procurorul din dosarul "Telepatia", Emilian Eva, a fost reţinut joi de DNA după ce a fost audiat în dosarul în care este acuzat de mai multe infracţiuni, între care spălare de bani, luare de mită şi fals în declaraţii.


×
Subiecte în articol: Emilian Eva
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close