Antena 3 CNN Actualitate Procurorul general, despre NUP-ul dat lui Ponta în cazul de plagiat: Vom analiza dacă se impune infirmarea verdictului

Procurorul general, despre NUP-ul dat lui Ponta în cazul de plagiat: Vom analiza dacă se impune infirmarea verdictului

Procurorul general, despre NUP-ul dat lui Ponta în cazul de plagiat: Vom analiza dacă se impune infirmarea verdictului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Mai 2013   •   14:32
Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat joi, la CSM, că va analiza dacă se impune NUP în cazul posibilului plagiat al lui Victor Ponta, precizând că el nu a dat ordin pentru soluţionarea dosarului.
 
Întrebat dacă va fi infirmată soluţia în dosarul privind un posibil plagiat al lui Victor Ponta, procurorul general Tiberiu Niţu a susţinut că va analiza această posibilitate.
 
"Suntem încă în termenul de 20 de zile în care persoanele interesate pot face plângere împotriva soluţiei. Aşteptăm să vedem ce fac părţile interesate mai întâi în situaţia de faţă şi apoi vom analiza şi noi oportunitatea infirmării soluţiei, cum spuneţi dumneavoastră", a spus Tiberiu Niţu, potrivit Mediafax
 
Şeful Ministerului Public a subliniat că aprecierea legalităţii soluţiei a făcut-o în primul rând procurorul de caz, iar soluţia poate fi atacată. 
 
Întrebat cum comentează faptul că exact în prima zi în care a fost instalat la conducerea Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procurorul de caz a dat soluţie de neîncepere a urmăririi penale în cazul sesizării privind un posibil plagiat al lui Victor Ponta, Tiberiu Niţu a spus că procurorul de caz şi-a făcut treaba. 
 
"Procurorul independent a dat soluţia pe care a considerat-o dumnealui, pe baza actelor premergătoare efectuate în cauză. (...) Putem să găsim şi un argument bun în situaţia asta. Procurorul de caz nu este marcat că a venit un şef, că a plecat alt şef. Îşi face treaba indiferent cine este la conducere, în ce moment. (...) Procurorul este independent, nu îl interesează cine este şef astăzi, cine este şef mâine el îşi soluţionează dosarul", a declarat Tiberiu Niţu.  
 
Procurorul general al României a susţinut că nu a dat niciun ordin pentru a fi soluţionat dosarul premierului. 
 
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dispus neînceperea urmăririi penale (NUP) în cazul sesizării referitoare la faptul că Victor Ponta ar fi plagiat teza de doctorat, stabilind că fapta nu există.

 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Tiberiu Niţu Victor Ponta
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close