Antena 3 CNN Actualitate Procurorul şef Dinu Gâlcă: Cum ia împotriva lui Băsescu cineva o poziţie, cum îi face dosar (VIDEO)

Procurorul şef Dinu Gâlcă: Cum ia împotriva lui Băsescu cineva o poziţie, cum îi face dosar (VIDEO)

Procurorul şef Dinu Gâlcă: Cum ia împotriva lui Băsescu cineva o poziţie, cum îi face dosar (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
22 Sep 2010   •   10:24

Cum ia cineva poziţie împotriva lui Băsescu, imediat i se face dosar penal, susţine procurorul şef de la Curtea de Apel Galaţi, Dinu Gâlcă, citat de Adevărul. Magistratul a fost monitorizat de SRI timp de mai multe luni iar săptămâna trecută a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Gâlcă a cerut pensionarea cu o lună înainte ca dosarul să ajungă în justiţie.

Procurorul şef al Curţii de Apel Galaţi a fost acuzat de trafic de influenţă şi şantaj. Acesta a beneficiat de clemenţa Consiliului Superior al Magistraturii care a respins cererile DNA de a fi sancţionat disciplinar pentru acuzaţiile care i se aduc, scriu jurnaliştii de la Adevărul. Timp de mai multe luni procurorul, dar şi adjuncţii săi au fost monitorizaţi de SRI.

Într-o discuţie din 19 iulie 2009, Dinu Gâlcă i-a avertizat pe apropiaţii săi că dacă cineva i-a poziţie împotriva şefului statului se alege cu dosar.

Dinu Gâlcă: ...Băi, pe Alistar (n.r. Victor Alistar, preşedintele Transparency România) văd că l-au înhăţat ăştia...

Valeriu Căpăţână: Păi da.

Dinu Gâlcă: Alistar a luat...păi cum ia împotriva lui Băsescu cineva o poziţie, cum îi face dosar...

Valeriu Căpăţână: Păi gata, imediat.

Dinu Gâlcă: Declaraţia cu averea, că nu şi-a declarat averea, când a ieşit din funcţia aia, că a fost nu ştiu ce dracu'.

Valeriu Căpăţână: Consilier expert.

Dinu Gâlcă: Expert la nu ştiu ce societate din asta de stat. A luat nişte bani acolo, că erau pentru Uniunea Europeană....dar s-a luat în ultima vreme de Băsescu.

Gabriel Enciu: Aaa, şi de asta....

Dinu Gâlcă: Şi de asta...şi de ANI (n.r. Agenţia Naţională de Integritate), şi ăia de la ANI i-au luat în....şi îi tot reclamă la Băsescu şi ăia imediat au trimis cică inspectorii pentru Geoană în America, că are două case, trei case...



Cei trei au discutat şi despre cum se fac numirile în justiţie.

Valeriu Căpăţână: Sofia Vicoveanca mai spune şi ea ceva?...

Dinu Gâlcă: Cine?

Valeriu Căpăţână: Pivniceru.

Dinu Gâlcă: Mona Pivniceru? Era în comisie la judecători, le-a pus note la judecători, şi patru a pus. Sunt dobitoci ăştia, întotdeauna au fost...

Gabriel Enciu: Nemernicul ăla de (...neinteligibil...) candidează pentru Judecătoria Oradea (n.r. judecătorul Cristi Dănileţ)

Dinu Gâlcă: Da, vrea neaparat să fie preşedinte.

Domn: A luat opt şi ceva.

Dinu Gâlcă: Ei, cred că i-au dat ăştia.

Gabriel Enciu: Notă mare, nu ştiu dacă are contracandidat, că nu m-am uitat, dar are o notă mare.

Potrivit sursei citate, în urma monitorizărilor s-a descoperit că Dinu Gâlcă ar fi intervenit şi în muşamalizarea unui accident rutier produs de un magistrat constănţean.

Antena 3



×
Subiecte în articol: procuror sef dosar penal santaj
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close