Antena 3 CNN Actualitate Procurorul Tudose, scrisoare acidă către Cătălin Predoiu: "V-ați identificat cu Onea și Portocală"

Procurorul Tudose, scrisoare acidă către Cătălin Predoiu: "V-ați identificat cu Onea și Portocală"

Adjunctul Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti Liviu Tudose îi transmite lui Cătălin Predoiu, într-o scrisoare deschisă, că desființarea SIIJ ar putea reprezenta, de fapt, îngroparea dosarelor magistraților care au comis abuzuri, fiind menționați aici Lucian Onea și Mircea Negulescu.

Procurorul Tudose, scrisoare acidă către Cătălin Predoiu: "V-ați identificat cu Onea și Portocală"
29 Dec 2019   •   14:16

„Domnule Ministru Predoiu, in aceasta alocutiune, constat in primul rand ca nu aţi spus absolut nimic despre abuzuri şi despre necesitatea respectării drepturilor procesuale, a drepturilor fundamentale ale cetateanului roman, cetatean european. Asistăm, practic, la o repunere în situaţia anterioară în care drepturile omului erau considerate un lux, iar justiţia se făcea pe ,,repede înainte” şi pe „beţe” reprezentate de arestări, defilări în cătuşe şi trimiteri în judecată cu orice preţ”, a scris procurorul Liviu Tudose pe Facebook.

Procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a atras atenția că Predoiu nu a menționat, în discursul său de la Guvern unde susținea desființarea SIIJ, și sutele de achitări dispuse de magistrați după ani de procese.

„Ceea ce ma tem ca se doreşte prin desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie este, de fapt, îngroparea dosarelor magistraţilor care au făcut abuzuri abominabile şi, nu în ultimul rând, evitarea de a se ajunge la cei care au comandat si comis aceste abuzuri. Pentru a justifica desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie domnule Ministru aţi vorbit, printre altele, despre ,,retrageri de recursuri” (fiind, de fapt, vorba despre o altă cale de atac, aceea a apelului), în dosare de „mare corupţie”, mai scrie Tudose.

Liviu Tudose îi menționează pe procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu (zis și Portocală) de la DNA Ploiești, care au instrumentat dosarul în care a fost judecat.

„Din păcate, din acest moment, v-aţi identificat cu autorii abuzurilor, cu Onea si Portocala şi vă aflaţi în primele ore ale unei epoci pe care ati redeschis-o, prin girul dumneavoastra. Aceşti pseudo-magistraţi cred şi speră că le vor fi acoperite abuzurile sau ca li se va prescrie raspunderea, dar eu, domnule Ministru, un cetăţean al României al cărui ministru sunteţi, un cetatean purtător al stigmatului de ,,inculpat’, vă asigur că nu va fi aşa şi că voi lupta atât cât va fi nevoie pentru ca aceste abuzuri să fie recunoscute şi sancţionate pe măsură”, mai scrie adjunctul de la parchetul din Ploiești.

×
Parteneri
Trucul folosit de şoferii români pentru asigurări RCA mai ieftine
x close