Antena 3 CNN Actualitate Produsele de slăbit Superslim, retrase de pe piaţă din cauza conţinutului de amfetamină

Produsele de slăbit Superslim, retrase de pe piaţă din cauza conţinutului de amfetamină

Produsele de slăbit Superslim, retrase de pe piaţă din cauza conţinutului de amfetamină
Sursa foto: Superslim
06 Iun 2009   •   12:27

Direcţia de Sănătate Publică a decis să retragă de pe piaţă Superslim, un produs de slăbit adus din China. Laboratorul din Belgia a trimis o alertă după ce a stabilit că medicamentul conţine un derivat de amfetamină într-o concentraţie prea mare. Pe termen lung, consumul de amfetamină afectează vasele de sânge şi inima.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a început un amplu control privind produsele din gama Superslim, suplimentul alimentar pentru slăbit importat din China, scrie cotidianul Gândul. În urma verificărilor, a fost identificată lista distribuitorilor, urmând ca inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti să ia măsurile legale corespunzătoare privind retragerea produselor de la vânzare.

Adrian Călugăru, directorul coordonator adjunct al DSP, a precizat că numai în Bucureşti sunt patru distribuitori, unul dintre ei având în stoc 500 de cutii. Oficialii estimează că în Capitală sunt 2.000 de cutii, iar în ţară sunt de ordinul zecilor de mii. Importatorul are sediul în Timişoara.

Amfetamina este o amină, sub forma de lichid incolor, cu efect stimulator asupra sistemului nervos central şi sistemului nervos periferic, ameliorând starea de oboseală. În acelaşi timp, amfetamina măreşte viteza de reacţie a corpului, face inima să bată mai repede şi pompează adrenalina în organism.

Pe tremen lung amfetamina afectează vasele de sânge, inima, mai ales în cazul celor care au deja probleme cu presiunea sângelui, probleme cu inima şi cei care fac exerciţii de forţă.

Antena 3

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close