Antena 3 CNN Actualitate Prof. Alexandru Rafila, despre protestul din Piața Victoriei: 'Sunt oameni care nu acceptă realitatea'

Prof. Alexandru Rafila, despre protestul din Piața Victoriei: 'Sunt oameni care nu acceptă realitatea'

Președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, a spus, referitor la protestul celor 200 de persoane din Piața Victoriei, că "sunt oameni care nu acceptă realitatea" și care susțin că virusurile, în general nu există.

Prof. Alexandru Rafila, despre protestul din Piața Victoriei: 'Sunt oameni care nu acceptă realitatea'
Sursa foto: Hepta
16 Mai 2020   •   07:47

"Au fost puține persoane, a fost un soi de defulare, oamenii au simțit nevoia să se revadă. Noi suntem ființe sociale, nu putem trăi izolați. E bine să îi informăm că e bine să păpstreze distanța sau să poarte masca. Sunt oameni pe care nu încerci să îi convingi.

Ei spun că virusurile, în general, nu doar coronavirusul, nu există. Sunt oameni pe care poți să îi educi și sunt oameni care nu acceptă realitatea. Îi acceptăm și încercăm să conviețuim împreună. Dacă cineva nu crede în existența coronavirusului nu este o culpă, ci o lipsă a acceptării realității", a spus Rafila, la Digi 24.

Circa 200 de oameni s-au strâns, vineri, după ora 17.00, în Piața Victoriei, pentru a protesta față de măsurile adoptate de autorități în contextul epidemiei de COVID-19. Ei nu au purtat mască și nu au păstrat distanța minimă de 1,5 metri.

În fața Palatului Victoria au fost prezenți tineri, persoane în vârstă și chiar și copii. Între ei, s-a aflat și fostul europarlamentar Adrian Severin și fostul ministru Bogdan Stanoevici.

Oamenii prezenți la protest au stat unii lângă alții, unii dintre ei strângându-și mâna sau îmbrățișându-se.

Protestul a fost anunțat pe Facebook, iar oamenii cer "pedepsirea tuturor făptuitorilor care au încălcat legile și Constituția prin instituirea decretului stării de urgență și a tuturor măsurilor ulterioare acestuia, cu complicitatea Parlamentului".

(sursa: Mediafax)

×
Parteneri
Cod portocaliu de vreme severă în 16 judeţe
x close