Antena 3 CNN Actualitate Profesoara din Caracal, în grevă de 43 de zile: Ori eu, ori ei. Am putea pune lacăt pe tot (VIDEO)

Profesoara din Caracal, în grevă de 43 de zile: Ori eu, ori ei. Am putea pune lacăt pe tot (VIDEO)

Profesoara din Caracal, în grevă de 43 de zile: Ori eu, ori ei. Am putea pune lacăt pe tot (VIDEO)
05 Oct 2010   •   22:50

?Ori ei, ori eu... ies din grevă doar dacă se aplică legea cu majorarea salariilor profesorilor. (...) Am putea face grevă generală, pur si simplu să punem lacăt pe tot?, a declarat Cristina Anghel, marţi seară, la Sinteza Zilei. Cristina Anghel este o profesoară din Caracal care se află în greva foamei de 43 de zile. Aşa cum a spus şi la emisiunea de la Antena 3, femeia doreşte doar aplicarea legii care majorează lefurile cadrelor didactice cu 50%.

Profesoara susţine că o face nu doar pentru ea ci şi pentru colegii ei, deoarece îi sunt încălcate drepturile de cetăţean din Uniunea Europeană.

?O fac pentru mine şi pentru colegii mei. Trăim într-un stat de drept, dar acesta nu e unul. Trebuie să demonstrăm că nu mai suntem dispuşi să acceptăm tot ce dispun dumnealor. Tre să înţeleagă că suntem o ţară a Uniunii Europene. Eu sunt un cetăţean al UE ale cărui drepturi sunt încălcate flagrant?.

Cristina Anghel susţine că ne merităm soarta deoarece, de-a lungul vremii, am fost de acord cu compromisuri. ?Ne meritam soarta pentru că acceptăm compromisuri şi mizerii. La un moment dat Băsescu a spus că nu este vinovat şi că responsabilitatea o poartă tot poporul. A avut dreptate, noi suntem vinovaţi de ce se întâmplă...?

Vineri, învăţătoarea a fost vizitată de ministrul Educaţiei. ?A promis că va face tot ce depinde de dumnealui ca să rezolve această situaţie şi să mă scoată din această formă de protest?, a precizat învăţătoarea.

Ea este încă în grevă, semn că de ministrul Educaţiei n-a rezolvat. Iar femeia nu are de gând să renunţe. ?După 43 de zile, nu mai există drum de întoarcere. Tot înainte!?, a mai spus Cristina Anghel.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: greva foamei
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close