Antena 3 CNN Actualitate Profesor acuzat de luare de mită (VIDEO)

Profesor acuzat de luare de mită (VIDEO)

Profesor acuzat de luare de mită (VIDEO)
21 Iun 2007   •   13:22

Un profesor de la Liceul Ion Neculce din Târgu Frumos riscă să ajungă la închisoare, pentru că a cerut 60 de lei de la un elev de clasa a XI-a. Băiatul a făcut plângere, iar procurorii i-au organizat profesorului un flagrant.

Elevul avea nevoie de o notă mulţumitoare şi să fie scutit de practică. Pentru aceste ?favoruri? profesorul i-a cerut 60 de lei noi. Băiatul a venit cu banii, dar i-a adus cu el şi pe procurorii care au organizat un flagrant chiar în timpul orei de curs. Când profesorul a luat banii, procurorii au intrat peste el. După flagrant, alţi 3 elevi din aceeaşi clasă au recunoscut că au plătit pentru a nu face practică.

Elevii au povestit procurorilor că dascălul îi ameninţa că dacă nu-i dau bani vor rămâne repetenţi. Aceeaşi problemă au avut-o mai mulţi elevi în ultimii trei ani de zile.

Profesorul nu a fost deocamdată reţinut. I s-a intocmit dosar penal şi va fi trimis în judecată. În plus, anchetorii au solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean suspendarea acestuia din funcţie pe perioada anchetei. Dacă va fi găsit vinovat, profesorul riscă să stea în închisoare între trei şi cinspreceze ani.

IMAGINI INEDITE:

Observator

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close