Antena 3 CNN Actualitate Profesorii universitari, cerere urgentă către Guvern

Profesorii universitari, cerere urgentă către Guvern

Profesorii universitari protestează faţă de decizia Guvernului de a nu mai permite cumulul pensiei cu salariul pentru plata cu ora. 

Profesorii universitari, cerere urgentă către Guvern
Sursa foto: foto- Pexels
27 Dec 2019   •   14:31

Executivul permite o excepţie în cazul profesorilor din ciclul preuniversitar, dar nu şi în instituţiile de învăţământ superior. Sindicaliştii atrag atenţia asupra faptului că această decizie ar putea avea efecte grave. 

”Biroul Executiv al F.N.S. ALMA MATER ȋşi exprimă profunda nemulţumire faţă de decizia Guvernului de a interzice cumulul pensiei cu veniturile obţinute prin plata cu ora ȋn sistemul de ȋnvăţământ superior românesc de stat.

Dacă, pentru sistemul de ȋnvăţământ preuniversitar s-au găsit soluţii pentru cei peste 4000 de profesori pensionaţi, nu ȋnţelegem care este "raţiunea" refuzului de a acorda acest drept şi celor aproximativ 2000 de pensionari din ȋnvăţământul superior!

Atragem atenţia că această nedreptate va avea consecinţe, precum:

· Blocarea funcţionării unor programe de studii în chiar cursul anului universitar, în special în cazul unor domenii solicitate de studenţi şi de piaţa muncii ;

· Blocarea/perturbarea desfăşurării unor studii doctorale deoarece, mulţi conducători de doctorat intră ȋn această categorie.

Menţionăm că personalul didactic afectat de această măsură contribuie, prin experienţa sa şi prin vocaţia dovedită, la asigurarea standardelor de calitate existente la nivel internaţional iar costurile cu resursa umană nu generează cheltuieli suplimentare la bugetul de stat”, se arată în comunicatul Alma Mater.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close