Antena 3 CNN Actualitate Profesorul Ovidiu Băjenaru a murit de Covid-19. Era şeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar Bucureşti

Profesorul Ovidiu Băjenaru a murit de Covid-19. Era şeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar Bucureşti

Medicul Ovidiu Băjenaru avea 63 de ani şi era internat de mai multe zile la Institutul Matei Balş din Capitală. Iniţial, el a fost internat la Spitalul Universitar, acolo unde conducea Clinica de Neurologie. După ce starea lui s-a înrăutăţit, a fost transferat pe secţia de terapie intensivă a Institutului Matei Balş. Astăzi, medicii au anunţat decesul său.

Profesorul Ovidiu Băjenaru a murit de Covid-19. Era şeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar Bucureşti
de Cristi Popovici    |    03 Sep 2020   •   13:35

Profesorul Ovidiu Băjenaru a fost şeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar din Bucureşti şi era căutat de pacienţi din toată ţara, datorită rezultatelor miraculoase pe care le avea în tratarea celor mai dificile cazuri. Profesorul Băjenaru era şi doctor în Ştiinţe Medicale, era corespondent al Academiei Române.

Realizatorul Antena 3, Radu Tudor a fost jurnalistul care i-a luat unul din ultimele interviuri profesorului Băjenaru.

"Era un personaj extrem de discret, dar foarte eficient ca medic şi un profesor cu o reputaţie impecabilă. A fost o figură cum probabil se mai întâlneşte astăzi în societatea românească, nu doar în medicină, cu nişte competenţe profesionale uluitoare. Era o enciclopedie de neurologie. A fost preşedintele Societăţii Române de Neurologie şi a rămas preşedinte de onoare. A fost un creator de şcoală de neurologie şi, mai mult decât atât, un medic salvator. Sunt mii de pacienţi care trăiesc în România datorită profesorului Băjenaru."

"Ceea ce i s-a întâmplat este nedrept. Lupta cu nenorocitul de coronavirus ne răpeşte una din puţinele figuri care reuşea să reziste cu stoicism în faţa atâtor probleme din medicina românească." - a declarat Radu Tudor.

"A stat de încăpățânat ce era la Universitar până nu a mai putut să respire"

Gabriel Diaconu, unul din cei mai apreciaţi psihiatri din Capitală, a scris pe pagina lui de Facebook că profesorul Ovidiu Băjenaru "a stat de încăpățânat ce era la Universitar până nu a mai putut să respire. Abia atunci a acceptat sa meargă la Balș. Era prea târziu...”

"Aceasta este povestea morții profesorului meu de neurologie, doctorul Ovidiu Băjenaru. Titlurile academice sunt redundante. Pentru mine rămâne “domnul profesor”. Rămâne domnul profesor care mi-a deschis ochii în tot ce presupune arta de-a povesti, nu doar descrie, creierul, nervii ori organele de simț. Acel om care a îndrăznit să-mi dea o șansă, când eram doar un țânc, să merg și eu la cursul de tulburări ale Mișcării ținut de profesorul Tolosa,

Omul care, când l-am rugat, mi-a scris o scrisoare de recomandare ca sa pot pleca din țară la studii,

Același om care, când m-am întors rezident în clinica lui, m-a tratat drept și egal, și am putut avea opinii divergente dar totuși echilibrati unul și celălalt în ce înseamnă argumentație medicală. Un munte de cunoaștere a fost Ovidiu Băjenaru, și puțini vor mai fi vreodată ca el. Iar cât privește faptul că a luat infecția cu coronavirus, respectiv că a dezvoltat complicații, și corpul lui nu le-a putut surmonta, nu are nimic de a face cu ce am pierdut noi, poporul român, astăzi. Un MEDIC. Cât privește eu... Mi-a mai plecat un mentor, printre puținii avuți în țara asta. Mă iertati, dar momentan nu mă simt medic în România." - a scris Gabriel Diaconu pe Facebook.

În luna noiembrie 2019, Ovidiu Băjenaru a fost decorat la Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis, cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de cavaler. 

×
Subiecte în articol: Ovidiu Băjenaru Klaus Iohannis
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close