Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo actualizată | Scădere puternică a temperaturilor - primele ninsori la munte

Prognoza meteo actualizată | Scădere puternică a temperaturilor - primele ninsori la munte

După scurtul val de căldură care va marca a doua jumătate a acestei săptămâni, vremea se va răci accentuat și va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în zona montană înaltă vor fi posibile ninsori.

Prognoza meteo actualizată | Scădere puternică a temperaturilor - primele ninsori la munte
Sursa foto: Getty images
de Gabriel Dano    |    13 Sep 2022   •   20:53

În prezent, teritoriul țării noastre se află în sectorul cald al unui ciclon aflat cu centrul deasupra Peninsulei Scandinave, dar odată cu deplasarea acestuia spre est, însoțită și de extinderea unui anticiclon deasupra Insulelor Britanice, va pătrunde o masă de aer rece.

De aceea, după temperaturile ridicate de joi și vineri, ce vor depăși 30 de grade în sudul țării, în weekend vremea se va răci accentuat în urma pasajului unui front atmosferic rece, și se vor semnala ploi și furtuni în majoritatea regiunilor țării.

În aceste situații, cele mai ridicate cantități de precipitații se înregistrează de multe ori în jumătatea nord-vestică a țării, și în special în zonele de munte și deal din Maramureș și din Carpații Occidentali. Dar și în celelalte regiuni vor fi posibile furtuni și ploi torențiale.
Vremea va continua să se răcească treptat și în cursul săptămânii viitoare, iar temperaturile maxime se vor menține, în general, sub 20 de grade, în special în nordul, centrul și nord-estul țării. În Transilvania, Maramureș și în nordul Moldovei, este posibil ca în unele zile maximele să nu depășească 12 - 13 grade.

De asemenea, cerul va fi mai mult noros, și sunt așteptate alte intervale cu ploi, care în unele regiuni ar putea fi importante cantitativ.

În zona montană înaltă va ninge temporar, în special la peste 2000 de metri. Lapovițe și ninsori tranzitorii s-ar putea semnala însă și la altitudini mai mici, de până la 1500 - 1600 m.

Mai multe detalii, pe MeteoRadar.ro.

sursa: meteoradar.ro

Despre ce urmează în România în următoarea perioadă a vorbit la Antena 3 directorul ANM Elena Mateescu

"Avem o toamnă a alternanțelor meteorologice cu zile mai răcoroase, urmate și de zile în care temperaturile să se apropie într-adevăr de pragul unei zile de caniculă", a spus Elena Mateescu.

 

 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo ninsoare
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close