Antena 3 CNN Actualitate Proiect legislativ privind violenţa în familie, adoptat de Senat: Agresorul va fi evacuat din casă

Proiect legislativ privind violenţa în familie, adoptat de Senat: Agresorul va fi evacuat din casă

Proiect legislativ privind violenţa în familie, adoptat de Senat: Agresorul va fi evacuat din casă
Sursa foto: Foto: frsa.org.au
10 Noi 2010   •   12:16

Victima violenţei în familie va avea dreptul de a-l da afară din casă pe partenerul violent, potrivit unui proiect de lege adoptat tacit de Senat. Persoanele afectate de violenţa în familie se vor putea adresa instanţelor judecătoreşti pentru a obţine un ordin de protecţie cu caracter provizoriu, informează Mediafax.

Conform proiectului de lege aprobat de Senat, instanţele judecătoreşti ar putea să dispună evacuarea temporară a agresorului. În plus, agresorul ar putea fi obligat să acopere anumite costuri care în prezent sunt suportate de victimă: cheltuieli medicale, cheltuieli de judecată şi evacuare, cheltuieli generate de adăpostirea şi asistenţa victimei.

Acelaşi proiect de lege arată că judecătorul va putea lua măsuri vremelnice cu privire la încredinţarea copiilor minori, obligaţia de întreţinere şi prestaţiile sociale.

Proiectul de lege a fost iniţaiat de un grup de senatori şi deputaţi PDL, PNL şi deputaţi aparţinând minorităţilor naţionale.

 

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close