Antena 3 CNN Actualitate Proiecte pentru sprijinirea copiilor din rural, finanţate cu peste 500.000 de euro

Proiecte pentru sprijinirea copiilor din rural, finanţate cu peste 500.000 de euro

Proiecte pentru sprijinirea copiilor din rural, finanţate cu peste 500.000 de euro
Sursa foto: Foto: Intact
23 Iun 2015   •   21:12

Diferite proiecte pentru sprijinirea copiilor din mediul rural şi încurajarea şcolarizării vor fi derulate în cadrul Programului strategic de Investiţie în Mediul Rural, al Fundaţiei Vodafone, cu fonduri de peste 500.000 de euro. În vestul ţării, vor fi derulate proiecte în cadrul programului "Ajută un sat. Schimbă o ţară", ce are o finanţare de 287.943 de euro. Proiectele, selectate de Fundaţia Mereu Aproape, vor fi derulate în şcoli şi grădiniţe, având ca beneficiari aproximativ 1.500 de copii, dar şi alte 7.900 de persoane, din 13 judeţe: Alba, Arad, Bihor, Braşov, Caraş Severin, Cluj, Harghita, Hunedoara, Mureş, Timiş, Satu Mare, Sălaj, Sibiu.

Un alt proiect care va beneficia de finanţare este "Fondul Special pentru copii", lansat de Fundaţia Principesa Margareta a României, în 14 judeţe din ţară: Bistriţa Năsăud, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Prahova, Vâlcea, Teleorman, Tulcea. Suma alocată proiectului se ridică la 90.400 euro.

ONG-urile locale cu activităţi tip after school (îndrumare şcolară, activităţi extracuriculare), din comunităţi cu până la 30.000 de locuitori, din cele 14 judeţe menţionate, pot aplica, pentru a obţine finanţări de până la 2.000 euro pe proiect. În plus, prin acest proiect, Fundaţia Principesa Margareta a României oferă sprijin şi suport financiar în valoare de 30.000 euro pentru 100 de copii şi tineri aflaţi în dificultate din localităţile mai sus menţionate.

În regiunea Moldova, Fundaţia de Sprijin Comunitar lansează proiectul "Investiţii pentru comunităţi durabile", ale cărui fonduri se ridică la 125.784 euro. Proiectul demarează prin iniţierea unei runde de finanţare în opt judeţe: Bacău, Botoşani, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui, Vrancea, prin care ONG-uri locale mici din comunităţi cu până la 30.000 de locuitori, din judeţele menţionate, pot aplica, pentru a obţine finanţări de până la 7.000 euro pe proiect. Proiectele depuse trebuie să conţină o componentă puternică de implicare a comunităţii şi să se înscrie într-unul dintre cele trei domenii de finanţare: educaţie, sănătate şi servicii sociale. Prima etapă a Programului strategic de Investiţie în Mediul Rural a fost reprezentată de proiectul pilot "Implicat în comunitatea mea", cu o sumă alocată de 149.518 euro, derulat în parteneriat cu Fundaţia PACT. Proiectul a fost lansat în luna martie şi a constat în anunţarea unei runde de finanţare deschisă pentru proiecte comunitare din şapte judeţe: Argeş, Brăila, Buzău, Dolj, Galaţi, Mehedinţi şi Olt. În urma rundei de finanţare, au fost alese 10 proiecte în judeţele respective.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close