Antena 3 CNN Actualitate Proiectul de lege care prevede trecerea STS în subordinea MAI, adoptat tacit de Camera Deputaţilor

Proiectul de lege care prevede trecerea STS în subordinea MAI, adoptat tacit de Camera Deputaţilor

Proiectul de lege care prevede trecerea STS în subordinea MAI, adoptat tacit de Camera Deputaţilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Mar 2014   •   14:34

Legea prin care STS trece în subordinea Ministerului de Interne a fost aprobată de Camera Deputaţilor. Proiectul de lege a fost iniţiat de PSD şi se referă la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea STS, a OUG 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a altor acte normative.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect de act normativ.
   
Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor deoarece termenul de dezbatere - 20 martie 2014 - a fost depăşit.
   
Potrivit acestui proiect de lege, STS se reorganizează ca departament de telecomunicaţii speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, structură cu personalitate juridică condusă de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, numiţi sau eliberaţi din funcţie prin decizia primului ministru.
  
În proiect se mai arată că la data intrării în vigoare a acestui proiect de lege MAI va prelua de la STS patrimoniul, bugetul, personalul şi posturile aferente.
   
Proiectul de lege urmează să fie dezbătut de Senat, forul decizional.

×
Subiecte în articol: STS
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close