Antena 3 CNN Actualitate Promisiunea ministrului Economiei: 80-90 la sută din Ordonanţa 114 vom abroga. Nu vor creşte facturile de la 1 ianuarie

Promisiunea ministrului Economiei: 80-90 la sută din Ordonanţa 114 vom abroga. Nu vor creşte facturile de la 1 ianuarie

Promisiunea ministrului Economiei: 80-90 la sută din Ordonanţa 114 vom abroga. Nu vor creşte facturile de la 1 ianuarie
Sursa foto: Foto: Facebook/Virgil Popescu
05 Dec 2019   •   22:56

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, susţine că aproximativ 80-90% din Ordonanţa 114 va fi abrogată în Parlament, urmând că toate prevederile din domeniul energiei să fie anulate.

Popescu dă asigurări că nu va creşte preţul la energie electrică şi gaze naturale de la 1 ianuarie 2020, dar spune că piaţa ar trebui liberalizată din 2021 şi că trebuie redefinit conceptul de ”consumator vulnerabil” care include în prezent toţi consumatorii casnici.  

”Ordonanţa 114 conţine foarte multe prevederi care se referă la foarte multe domenii. Ce ştiu despre Ordonanţa 114, în integralitatea ei, este că ne vom asuma răspunderea pe un proiect de lege în Parlament şi cam 80-90 la sută din Ordonanţa 114, în integralitatea ei, o vom abroga. Referitor la domeniul energiei, acolo lucrurile sunt foarte clare, vom abroga cam toate prevederile care au adus distorsiuni în sistemul energetic, adică toate articolele care se referă la zona de energie şi o vom abroga, evident, cu o perioadă tranzitorie pentru a nu crea probleme în sistem”, a declarat ministrul Virgil Popescu, joi seară, într-o emisiune la  B1 TV.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close