Antena 3 CNN Actualitate Reprezentanţii HoReCa s-au săturat de promisiuni şi ies din nou în stradă. Anunţul făcut de ministrul Economiei

Reprezentanţii HoReCa s-au săturat de promisiuni şi ies din nou în stradă. Anunţul făcut de ministrul Economiei

Reprezentanţii industriei HoReCa au avut o întâlnire cu ministrul Economiei. Claudiu Năsui face noi promisiuni, însă patronii de restaurante vor ieşi vor ieşi din nou în stradă pentru a îşi striga nemulţumirile.

Reprezentanţii HoReCa s-au săturat de promisiuni şi ies din nou în stradă. Anunţul făcut de ministrul Economiei
de Georgiana Adam    |    15 Feb 2021   •   17:50

Reprezentaţii din HoReCa au obţinut promisiuni noi, atât în ceea ce priveşte fondurile ce trebuie alocate acesui domeniu, cât şi păstarea voucherelor de vacanţă.

Până la decizii concrete, angajaţii HoReCa vor ieşi mâine în stradă în semn de protest.

''Este din punctul nostru de vedere, inacceptabil să existe promisiuni ferme făcute, inslusiv prin legi care să nu fie respectate. Prin urmare, dacă discutăm despre 2,5 miliarde de ron, bani care trebuie să ajungă la industrie, atunci banii aceia trebuie să vină acum, nu când este prea târziu'', a spus Dragoş Anastasiu, coordonatorul Coaliţia pentru dezvoltarea României.

Preşedintele HORA: ''Procesul împotriva autorităţilor statului continuă''

Patronii de restaurante au anunţat că dau în judecată Guvernul pentru restricţiile impuse pe perioada pandemiei.

Reprezentanţii HoReCa cer despăgubiri pentru pierderile suferite în anul 2020, când activitatea lor a fost suspendată.

''HORA va continua procesul împotriva autorităţilor statului pentru nedreptatea la care sunt supuşi aceşti operatori din această industrie. Procesul continuă şi în cel mai scurt timp ne vom îndrepta împotriva anumitor ministere, după care va urma Ministerul Finanţelor pentru a obţine despăgubiri pentru operatorii din industrie'', a spus Daniel Mischie, preşedinte HORA.

Promisiunile ministrului Economiei pentru reprezentanţii HoReCa

''Voi avea o discuţie şi cu premierul şi cu ministrul Finanţelor referitoare la vocherele de vacanţă. Este o industrie care a fost pusă la grea la încercare. Este o industrie care până acum a supravieţuit extraordinar din reusurse proprii mai ales şi care eu consider că îşi justifică un ajutor. Ideea că nu o să fie niciodată bani, nu este pe masă, cel puţin nu din punctul meu de vedere. Orice ban o să avem pentru HoReCa sau pentru măsurile COVID o să fie folosit'', a declarat ministrul Economiei, Claudiu Năsui. 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close