Antena 3 CNN Actualitate Protest la Finanţe. Angajaţii, nemulţumiţi de criteriile de acordare a stimulentelor

Protest la Finanţe. Angajaţii, nemulţumiţi de criteriile de acordare a stimulentelor

Protest la Finanţe. Angajaţii, nemulţumiţi de criteriile de acordare a stimulentelor
Sursa foto: Intact Images
19 Oct 2010   •   16:15

Aproximativ o sută de angajaţi ai ministerului de Finanţe s-au strâns în holurile instituţiei. Oamenii sunt nemulţumiţi de criteriile de acordare a stimulentelor. „Am blocat lucrările Comisiei pentru că ministerul refuză să respecte protocolul privind acordarea stimulentelor”, a declarat Sebastian Oprescu,preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP).

„Sunt convins că vom putea găsi o rezolvare, e vorba de 5 - 6 milioane (lei vechi), sunt dispus să stau să rezolvăm problemele, să le dăm stimulentele. Este vorba despre faptul că oamenii nu-şi mai pot plăti dările la bănci. Da, aproxiumativ 200 de angajaţi au oprit lucrul acum”, a declarat, marţi după amiază, Vasile Marica.  

„Oamenii spun că trebuie să respectăm criteriile privind acordarea stimulentelor din august şi septembrie, spun că nu vor pleca acasă. Nu eu am făcut demersuri pentru acest protest, este un protest spontan. Oamenii protestează din cauza sărăciei”, a mai spus Marica. 

Marica: Oamenii nu sunt de acord să primească stimulentele diferenţiat
Pe de altă parte, Sorin Blejnar susţine că "nu se întâmplă absolut nimic" la Ministerul de Finanţe. "Sunt 20 - 30 de oameni care s-au adunat pentru a-şi manifesta bucuria că azi (marţi - n.r.) s-a adoptat OUG 1/2010", a spus şeful ANAF, citat de Mediafax.

În privinţa problemei acordării stimulentelor pe lunile august şi septembrie, Blejnar a precizat că, în multe situaţii, listele cu privire la performanţele angajaţilor nu au fost încă definitivate deoarece nu au venit din teritoriu.

Ulterior a intervenit şi ministrul de Finanţe, care a precizat că doar angajaţii care îndeplinesc criteriile de performanţă vor primi aceste stimulente. "Nu pot să primească toţi dacă nu au îndeplinit criteriile de performanţă. Cei care nu şi-au îndeplinit criteriile de performanţă nu primesc stimulente. Cei care au muncit vor primi stimulente", a precizat Gheorghe Ialomiţianu, citat de Mediafax.

 "Cred că sunt anumiţi colegi, nemulţumiţi pentru că repartizarea nu se poate face uniform pentru toţi colegii. Eu o să mă duc să discut să vedem care este problema, pentru că acea comisie a analizat, dacă sunt nemulţumiri vom reanaliza listele respective. Nu putem să fim de acord să nu respectăm criteriile de performanţă", a spus ministrul Finanţelor.

Ialomiţianu: Trebuie să respectăm criteriile de performanţă

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close