Antena 3 CNN Actualitate Protest spontan în faţa Ministerului Educaţiei: Profesorii îi cer demisia lui Funeriu (VIDEO)

Protest spontan în faţa Ministerului Educaţiei: Profesorii îi cer demisia lui Funeriu (VIDEO)

Protest spontan în faţa Ministerului Educaţiei: Profesorii îi cer demisia lui Funeriu (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Oct 2010   •   20:11

Liderii confederaţiilor sindicale din Învăţământ au anunţat, joi seară, declanşarea unui protest spontan în faţa Ministerului Educaţiei. Profesorii îi cer demisia ministrului Funeriu şi spun că nu vor pleca din faţa instituţiei până când nu vor obţine acest lucru.

Anunţul privind declanşarea protestului a fost făcut de către secretarul general al FSLI, Liviu Pop.

"Ne-am săturat să mai aşteptăm o formă de protest planificată peste 3 sau 4 zile, ca să obţinem aprobare ş.a.m.d. Protestul spontan începe astăzi. Se va finaliza nu ştim când. Totul depinde, în momentul de faţă, de bunul simţ al ministrului Educaţiei de a pleca din scaunul respectiv. Rămânem în faţa Ministerului până rezolvăm problema şi cât timp avem oamenii alături de noi. Este semnalul pe care Bucureştiul îl dă astăzi", a declarat Liviu Pop, la finalul unei întâlniri a liderilor sindicali din Educaţie.

Liderii sindicali anunţă declanşarea unui protest spontan

La ora transmiterii acestei ştiri, câteva zeci de cadre didactice se aflau în faţa sediului Ministerului Educaţiei. Oamenii spun că s-au săturat să nu fie ascultaţi şi vor ca ministrul Daniel Funeriu să-şi prezinte demisia.

În momentul declanşării protestului, Funeriu nu se afla în sediul instituţiei. Cu toate acestea, protestatarii susţin că nu vor pleca de acolo. Liderii sindicali au lansat şi un apel către toţi profesorii nemulţumiţi să li se alăture.

Profesorii protestează la Ministerul Educaţiei

În cursul zilei de joi, mai mulţi protestatari de la Ministerul Educaţiei au intrat, fără a avea autorizaţie, în interiorul instituţiei. După ce au aşteptat ore întregi să discute cu un reprezentant al ministerului, oamenii au profitat de un moment de neatenţie al paznicilor şi au intrat în clădire.

Liderii sindicali din Educaţie cer ca Executivul să ia de urgenţă măsuri prin care să redreseze situaţia critică în care se află România şi să le acorde bugetarilor salariile pe care le aveau înainte de reducerea cu 25%.

Protest la Ministerul Educaţiei

Antena3.ro

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close