Antena 3 Actualitate Protest spontan la un liceu din Timişoara. Elevii se opun unei decizii de comasare a şcolii. Directoarea unităţii a demisionat

Protest spontan la un liceu din Timişoara. Elevii se opun unei decizii de comasare a şcolii. Directoarea unităţii a demisionat

23 Feb 2012   •   16:55
Protest spontan la un liceu din Timişoara. Elevii se opun unei decizii de comasare a şcolii. Directoarea unităţii a demisionat
Sursa foto: Foto: Intact Images

Aproximativ 300 de elevi ai Grupului Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii din Timişoara au refuzat, joi, să intre la ore, protestând, astfel, faţă de comasarea şi transferarea instituţiei de învăţământ la Colegiul "D. Leonida". În urma protestului, directoarea instituţiei a demisionat, informează Mediafax.
   
În timpul protestului, elevii au cerut demisia conducerii instituţiei de învăţământ, dar şi anularea deciziei de comasare a Grupului Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii din Timişoara cu Colegiul "D. Leonida".

Elevii se opun deciziei de comasare a celor două unităţi de învăţământ şi transferarea Grupului Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii din clădirea în care funcţionează acum, amplasată în apropierea centrului oraşului, în cea a Colegiului "D. Leonida", aflată mai departe de zona centrală.
   
Elevii care au ieşit pe holurile şcolii au strigat lozinci precum "Demisia, Demisia!", "Comasarea voastră nu-i problema noastră" sau "Nu vrem comasare".
   
În urma acestui protest, directorul Grupului Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii, Lăcrămioara Huzoiu, şi-a înaintat demisia din funcţie.
   
"Am demisionat pentru că viziunea mea este diferită de cea a colegilor, a elevilor şi a părinţilor. Regulamentul şcolar spune că le este interzis elevilor să organizeze proteste spontane care influenţează în vreun fel desfăşurarea cursurilor. Am anunţat Inspectorul Şcolar de sector responsabil şi de unitatea noastră de învăţământ. Mai departe, vom vedea ce vom face", a declarat Lăcrămioara Huzoiu.
   
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Marin Popescu, susţine că s-a decis comasarea celor două şcoli pentru a face, în primul rând, economie la bugetul local, Primăria Timişoara plătind lunar o chirie de circa 3.000 de euro proprietarului clădirii în care funcţionează Grupul Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii, Direcţiei Regionale de Poştă.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close