Antena 3 CNN Actualitate Proteste în Sănătate, începând cu 18 septembrie. Medicii ameninţă cu GREVĂ GENERALĂ în noiembrie

Proteste în Sănătate, începând cu 18 septembrie. Medicii ameninţă cu GREVĂ GENERALĂ în noiembrie

Proteste în Sănătate, începând cu 18 septembrie. Medicii ameninţă cu GREVĂ GENERALĂ în noiembrie
Sursa foto: Foto: AgerpresARHIVA
06 Sep 2013   •   14:32

Acţiunile de protest ale medicilor vor începe din 18 septembrie cu pichete în faţa Ministereului Sănătăţii şi Ministerului de Finanţe, astfel de acţiuni urmând să fie organizate zilnic până în 27 septembrie iar în noiembrie ar putea fi declanşată greva generală, informează Mediafax.

Reprezentanţii Coaliţiei profesioniştilor din sistemul de sănătate au anunţat, vineri, măsurile de protest care vor avea loc în perioada următoare.
   
Astfel, protestele vor începe în septembrie cu manifestări în stradă, iar în noiembrie ar putea fi declanşată greva generală, cu asigurarea unei treimi din activitate, dacă până atunci guvernanţii nu răspund solicitărilor medicilor.
   
Potrivit calendarului anunţat, între 18 şi 27 septembrie va fi organizat câte un pichet în fiecare zi în faţa Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor, iar în octombrie va avea loc un miting în faţa Guvernului.

Reprezentamţii medicilor au mai spus că s-ar putea să existe şi demisii în bloc, dar şi anularea contractelor medicilor de familie cu casa de asigurări de sănătate.
   
Principala nemulţumire a personalului sanitar este legată de nivelul salariilor.
   
Colegiul Medicilor din România (CMR) a trimis membrilor organizaţiei scrisori prin care îi anunţă că vor fi organizate proteste în stradă, se arată într-un document obţinut de Mediafax.
   
Scrisoarea trimisă medicilor este semnată de preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae, care le transmite colegilor că sunt momente în viaţa fiecăruia când trebuie să ia decizii ce le vor influenţa destinul.
   
"Sunt însă momente într-o profesie când suntem obligaţi să luăm decizii care vor influenţa destinul profesiei. Deciziile colective vor afecta însă şi destinul nostru individual. Un asemenea moment trăim astăzi. Colegiul Medicilor din România consideră că trebuie să acţionăm pentru a apăra independenţa şi respectul profesiei şi profesioniştilor. Aceasta este raţiunea pentru care simt nevoia să vă scriu aceste rânduri. De ce acum trebuie să acţionăm, să participăm? Răspunsul este foarte simplu. Numai cine vrea să fie surd şi orb nu recunoaşte că încet, încet societatea noastră este dominată de emoţii negative cum ar fi invidia, ura, arivismul, impocrizia şi mai ales frica, (...) că în acest climat medicii sunt ţinta campaniilor de denigrare şi că se practică dezinformarea cetăţenilor", se arată în scrisoarea trimisă medicilor.

Preşedintele CMR le mai transmite colegilor că "numai cine vrea să fie surd şi orb" nu observă că, în România, profesioniştilor din sănătate li se oferă venituri mici, muncă epuizantă, lipsă de respect şi, în final, recomandarea de a-şi lăsa familia şi a pleca în pribegie în străinătate.

×

Legislaţie nouă pentru piaţa muncii

Europarlamentarii anunţă că vor să obţină statut de angajat şi drepturi pentru mai multe categorii de lucrători

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close