Antena 3 CNN Actualitate PROTESTE PARIS. Radu Tudor: Sper să nu fie alt gen de filiere care activează acolo

PROTESTE PARIS. Radu Tudor: Sper să nu fie alt gen de filiere care activează acolo

PROTESTE PARIS. Radu Tudor: Sper să nu fie alt gen de filiere care activează acolo
Sursa foto: foto: captura Antena 3
08 Dec 2018   •   12:25

Tensiunea era în creştere sâmbătă în apropiere de Champs-Elysées, la Paris, unde forţele de ordine au lansat primele gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor din mişcarea 'vestelor galbene', adunaţi cu miile să protesteze, cerând demisia lui Macron.

Citește și: PROTESTE PARIS. Sute de persoane reținute de la primele ore. Capitala Franței, sub stare de asediu LIVE VIDEO

Forţele de ordine au lansate numeroase grenade lacrimogene în direcţia manifestanţilor pentru a-i face să se retragă, pe o stradă perpendiculară pe Champs-Elysées, în apropiere de Arcul de Triumf.

Unii protestatari au răspuns prin proiectile şi petarde.

Informațiile au fost comentate, la Antena 3, de realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire, Radu Tudor".

"Am observat că există o tentație de a spune că sunt proteste fără precedent, că nu a mai existat așa ceva, că Franța e destabilizată sau că Europa e pusă în pericol prin ceea ce se întâmplă la Paris.

Eu vreau să spun că Franța are o foarte lungă tradiție în proteste populare. (...) Poporul francez e un popor care se revoltă, spre deosebire de noi care nu prea înțelegem lucrurile acestea. Singura problemă a unui stat civilizat o reprezintă violențele", a spus Radu Tudor.

Cât despre grupările anarhiste care ar încerca să deturneze protestele din capitala Franței, Radu Tudor spune că în mod sigur este vorba și despre așa ceva:

"Sigur este vorba de așa ceva, pentru că ele sunt documentate, Poliția a operat sute de arestări și există fișele întocmite de ministerul de interne francez pentru cei care sunt dovediți ca extremiști și făcând parte din grupări anarhiste.

Ei sunt acolo, sunt filmați. Problema este cum reușești să îi extragi dintr-o mulțime care protestează în mod pașnic împotriva urma unor măsuri economice greu de suportat. (...) Ei bine, dacă această revoltă bazată pe motive economice este deturnată și, spun eu, infiltrată inclusiv din punct de vedere politic, și sper să nu mai fie alt gen de filiere  care activează acolo, trebuie să înțelegem radiografia Franței astăzi", a subliniat Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close