Antena 3 CNN Actualitate Rușii îl sfidează pe Vladimir Putin | Proteste anti-război în Siberia, în centrul și sud-vestul Rusiei

Rușii îl sfidează pe Vladimir Putin | Proteste anti-război în Siberia, în centrul și sud-vestul Rusiei

Mai multe proteste spontane anti-război au avut loc joi în cursul zilei în orașe din Rusia, după ce armata rusă a început invazia în Ucraina.

Rușii îl sfidează pe Vladimir Putin | Proteste anti-război în Siberia, în centrul și sud-vestul Rusiei
Sursa foto: Telegram - Novosibirsk
de Adrian Iclozan    |    24 Feb 2022   •   17:26

Acțiunile au fost popularizate pe Telegram, un mediu preferat din mulți internauți din Rusia și din statele vecine acesteia.

În orașul Tomsk, capitala regiunii cu aceeași nume din Siberia, oamenii s-au adunat în piața Novosobornaya.

Martorii menționează că poliția a intervenit și a reținut trei participanți.

De asemenea, la Novosibirsk, protestatarii, purtând afișe anti-război, s-au adunat în piața Lenin.

În ambele locații, numărul participanților, așa cum reiese din fotografiile distribuite online, nu a depășit câteva zeci.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pe Twitter au fost semnalate proteste anti-invazie și la Ekaterinburg (centru) și Tyumen (sud-vest), unde oamenii au scandat "Nu războiului!.

Aceste acțiuni de stradă, chiar dacă puțin numeroase, sunt cu atât mai semnificative cu cât Comitetul de Investigații al Rusiei a transmis cetățenilor să evite participarea la protestele anti-război.

Autoritățile ruse au avertizat că, “în legătură cu răspândirea apelurilor de participare la revolte și mitinguri legate de situația tensionată a politicii externe”, vor exista “consecințe juridice negative ale acestora acțiuni, care includ urmărire și chiar răspundere penală”.

Proteste împotriva agresiunii ordonate de Vladimir Putin au avut loc și în Occident, evidențiindu-se cel din Dublin, Irlanda, unde oamenii au aruncat cu vopsea roșie pe clădirea ambasadei.

Conform relatărilor din teren ale presei internaționale, invazia armatei ruse în Ucraina a provocat, în primele ore ale intervenției, între câteva zeci și câteva sute de victime.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin proteste razboi
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close