Antena 3 CNN Actualitate Protestele faţă de triplarea taxei auto au continuat duminică la Timişoara

Protestele faţă de triplarea taxei auto au continuat duminică la Timişoara

Protestele faţă de triplarea taxei auto au continuat duminică la Timişoara
14 Dec 2008   •   16:42

Scandalul taxei auto a continuat şi duminică la Timişoara. Mai mulţi şoferi care participau la un miting autorizat au ajuns la Poliţie. Jandarmii şi poliţiştii au intervenit în forţă, împotriva protestatarilor care au fost acuzaţi că ar fi încercat să devieze mitingul de la traseul autorizat şi să blocheze o şosea de intrare în oraş. Triplarea taxei auto i-a scos şi ieri în stradă pe timişoreni. Şoferii nemulţumiţi au blocat ieri pentru mai multe ora circulaţia rutieră în faţa Prefecturii Timiş, dar şi pe principala şosea care leagă Timişoara de Arad.
Timişorenii aveau autorizaţie pentru un miting pe traseul dintre Prefectura Timiş, Administraţia Financiară şi stadionului Dan Păltinişanu. Poliţiştii şi jandarmii susţin că au observat câţiva şoferi care au încercat să devieze de la traseul pentru care exista autorizaţie. După experienţa zilei de sâmbătă, când timişorenii blocaseră pentru ore întregi centrul oraşului şi şoselele spre Arad, autorităţile au intervenit în forţă.
Echipe de jandarmi şi poliţişti au patrulat prin oraş pentru a preveni incidentele. Mitingul s-a oprit mai devreme cu o oră. Mai mulţi timişoreni au fost duşi la secţiile de Poliţie şi amendaţi.
Protestatarii au participat şi ieri la un miting, care nu fusese însă autorizat şi au blocat iniţial circulaţia în faţa prefecturii. Au aşezat aproximativ 50 de maşini pe şosea, dar şi pe liniile de tramvai. Ulterior, au blocat şi accesul pe Calea Aradului, principala şosea de acces dinspre Arad. Cozile de maşini la intrarea în Timişoara s-au întins, pe mai bine de 30 de kilometri. Circulaţia a fost realuată după mai bine de trei ore.

Antena 3

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close