Antena 3 CNN Actualitate Protocol antiviolenţă pentru româncele agresate

Protocol antiviolenţă pentru româncele agresate

Protocol antiviolenţă pentru româncele agresate
27 Iul 2007   •   21:24

Potrivit statisticilor, aproape 9.000 de femei sunt victime ale abuzurilor în fiecare an în România. Violenţa în familie a intrat şi în atenţia autorităţilor. Agenţia Naţională pentru Protecţia Familiei a semnat un protocol de colaborare cu Ministerele Justiţiei, Muncii şi Ministerul Public pentru a preveni şi a combate violenţa domestică.

Înţelegerea îşi propune schimbarea legii în favoarea femeilor agresate, formarea personalului specializat şi realizarea unui sistem de date statistice cu privire la cazurile de violenţă în familie.

Autorităţile spun că doar printr-o mai bună colaborare între autorităţi şi organizaţii nonguvernamentale se poate rezolva problema femeilor abuzate.

Anual în România sunt agresate 9.000 de femei. Cele mai multe sunt victime ale abuzului verbal şi emoţional. Cauzele care duc la probleme în relaţie sunt lipsa banilor, consumul de alcool, neglijarea familiei, intervenţia părinţilor în viaţa de cuplu şi infidelitatea sau gelozia. În România sunt în prezent 49 de adăposturi sociale şi 54 de centre de consiliere. Numai anul trecut s-au investit peste 1.000 de lei pentru 18 centre sociale.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close