Antena 3 CNN Actualitate PSD se laudă că a salvat pensionarii de la a fi sacrificaţi de FMI

PSD se laudă că a salvat pensionarii de la a fi sacrificaţi de FMI

PSD se laudă că a salvat pensionarii de la a fi sacrificaţi de FMI
Sursa foto: pensionari miting
27 Mar 2009   •   06:46

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, în timpul unui miting electoral la Albeşti, judeţul Mureş, că a avut, în urmă cu câteva zile, o discuţie "foarte dură" la Bucureşti, referitoare la împrumutul cu FMI şi Banca Mondială, iar dacă nu era PSD pensionarii ar fi fost sacririficaţi.

"Am avut acum câteva zile o discuţie la Bucureşti foarte dură referitoare la acest împrumut cu FMI, cu Banca Mondială. Dacă nu erau PSD-iştii, cu Sârbu şi cei de la Ministerul Muncii, cu noi, ar fi fost foarte posibil ca pensionarii să fi fost sacrificaţi încă o dată. Ungaria a avut un acord cu FMI şi una din condiţiile impuse ungurilor a fost renunţarea la o bucată din pensia celor care trăiesc şi muncesc în Ungaria. Ne-am bătut pentru a nu afecta pensionarii acestei ţări?, a spus Geoană, citat de Mediafax.

Preşedintele PSD le-a dat asigurări celor prezenţi la miting, în majoritate vârstnici, că PSD va promova în continuare proiectul referitor la echivalenţa punctului de pensie cu 45 la sută din salariul mediu brut pe economie şi cel referitor la pensia socială pentru cei ce au lucrat în agricultură.

Ulterior, Geoană a declarat presei că cei cu venituri mici şi cu pensii mici vor beneficia chiar de creşteri de salarii şi de pensii, susţinând că în urma acordului cu FMI nu vor fi afectate salariile, şi nici pensile.

"În schimb, sunt în continuare preocupat de contracţia economică europeană şi românească şi aici cred că va trebui să găsim resurse suplimentare pentru a păstra locuri de muncă şi a crea unele noi. De asemenea, mai e un risc legat de repornirea creditării economiei reale şi sper ca astăzi, la Viena, FMI să fi ajuns la un acord cu băncile care au sucursale în România, pentru că acest acord va intra în vigoare numai dacă băncile străine din România vor scrie negru pe alb că vor folosi banii din băncile româneşti pentru economia românească şi pentru împrumuturi pe piaţa românească", a afirmat preşedintele PSD.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close