Antena 3 CNN Actualitate Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, despre protestul din Piaţa Victoriei: "Facem un apel la calm!"

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, despre protestul din Piaţa Victoriei: "Facem un apel la calm!"

Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, a vorbit, sâmbătă, în exclusivitate la Antena 3, unde a făcut precizări despre felul în care se desfășoară protestul care are loc în fața Guvernului. Acesta a făcut un apel la calm şi a spus că nu se aştepată la incidente, întrucât "situaţia este sub control".

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, despre protestul din Piaţa Victoriei: "Facem un apel la calm!"
Sursa foto: Captură Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    02 Oct 2021   •   21:02

"În acest moment, situaţia este sub control din punctul nostru de vedere. Facem un apel la calm. Am făcut-o şi până acum, o vom face şi în continuare. Vrem să ne asigurăm că  lucrurile decurg pe un făgaş normal, într-un climat de ordine și siguranță pentru paricipanții la adunarea publică.

Nu avem mijloace specializate de a face estimări de persoane. Nu vreau să dezinformez sub nicio formă. Nu ne aşteptăm la incidente. Aşa cum am precizat, situaţia este sub control.

Nu ne aşteptăm la incidente. Aşa cum am precizat, situaţia este sub control la ora actuală. Suntem pregătiţi să facem faţă oricăror situaţii. Orice persoană are libertatea de a participa la adunarea publică, atât timp cât este agreată de organizator. Noi nu vom interzice participarea nimănui, doar vom fi precauţi de faptul că nu mereu au fost şi oameni bine intenţionaţi şi nu vrem să ajungem în situaţia în care se compromite un protest paşnic.

Nu facem un scop de a aplica sancţiuni contravenţionale. În acest moment ne concentrăm pe terminarea adunării publice în condiţii de sigurnaţă, după care vom putea discuta şi despre aplicare măsurilor, dar pot să garantez că nu tolerăm încălcările legii şi nu vom fi ezitanţi în ceea ce priveşte aplicarea legii", a precizat Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, sâmbătă, în exclusivitate la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: jandarmeria Alexandru Iacob protest
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close