Antena 3 CNN Actualitate Puțini români știu asta! Când au voie să folosească pistolul polițiștii din România

Puțini români știu asta! Când au voie să folosească pistolul polițiștii din România

Puțini români știu asta! Când au voie să folosească pistolul polițiștii din România
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
01 Noi 2019   •   18:27

Până nu de mult, România era printre singurele ţări din Uniunea Europeană în care poliţiştii aflaţi în pericol ezitau să folosească armele de foc pentru a nu li se întocmi dosare penale. În 2016 a fost adoptat un proiect de lege potrivit căruia oamenii legii nu vor mai putea fi daţi în judecată dacă vor trage după hoţi sau alţi suspecţi periculoşi. Totuși, în ce cazuri pot fi folosite armele din dotare de către polițiști?
În ce cazuri pot folosi polițiștii arma din dotare?

În conformitate cu prevederile Legii nr.360/2002 privind Statutul polițistului, toti polițiștii aflați în evidenta unitatilor din subordinea Inspectoratului General al Politiei Române au în dotare arme de foc. Legea 218/2002 privind organizarea si functionarea Poliției Române stipuleaza la art.37 următoarele:

(1) Poliția Română poate interveni în forță, în condițiile legii, împotriva celor care pun in pericol viata, integritatea sau sanatatea persoanelor ori a organelor de ordine, precum și împotriva celor care amenință cu distrugerea unor clădiri sau bunuri de interes public ori privat.

Continuarea, pe Shtiu.ro.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close