Antena 3 CNN Actualitate Puțini români știu asta: plantele considerate sănătoase, dar care pot duce la cancer de colon

Puțini români știu asta: plantele considerate sănătoase, dar care pot duce la cancer de colon

Renumitul prof. dr. Ovidiu Bojor avertizează că nu orice plantă este benefică și că unele pot avea efecte mai puternice decât ne-am aștepta.

Puțini români știu asta: plantele considerate sănătoase, dar care pot duce la cancer de colon
de Gabriel Dano    |    09 Sep 2021   •   23:46

Este vorba despre unele plante cu efect laxativ și purgativ care consumate în anumite condiții pot favoriza unele afecțiuni și chiar apariția cancerului de colon.  

„Mare atenție, nu trebuie să folosiți laxative și purgative, care au oximetil antrachinone. Această grupă este foarte dăunătoare organismului. Este vorba despre crușin, henna, rășina de aloe, revent. După o întrebuințare mai îndelungată a acestora, o săptămână, două, trei, încep să apară reacții adverse în organism până la favorizarea cancerului de colon.

De aceea avem plante precum plantago psyllium, o specie de pătlagină, avem semințele de in, semințele de muștar alb, care trebuie utilizate întregi. Unii au încercat să facă din aceste semințe laxative purgative capsule, le-au măcinat, cea mai mare greșeală, pentru că în contact cu aerul, după o săptămână râncezesc și de aici alte efecte dăunătoare”, spune doctorul în farmacie Ovidiu Bojor, potrivit doctorulzilei.ro.

Specialistul ne sfătuiește să lăsăm peste noapte la macerat o lingură de semințe în 200 ml de apă, și apoi să le ingerăm în totalitate.

Și dezintoxicarea spirituală dă rezultate

„În paralel, trebuie să ne ocupă  de dezintoxicarea spirituală. Să gândim pozitiv, pentru că tumorile, cancerul apar și din acest motiv. Eu mereu apelez la înțelepciunea populară, pentru că, din fericire, avem foarte multe proverbe profunde. Unul spune «Săracul, a murit de inimă rea!» și chiar așa e, se poate muri de supărare… Așa că trebuie să fim atenți. O simplă iertare te poate ajuta să elimini acea toxicitate din organism. Un zâmbet, o mângâiere, o vorbă bună”, a mai spus prof.dr. Ovidiu Bojor.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close