Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor anunță numele noului şef al Statului Major al Apărării

Radu Tudor anunță numele noului şef al Statului Major al Apărării

Radu Tudor anunță numele noului şef al Statului Major al Apărării
26 Noi 2019   •   15:09

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte miercuri, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis, pe ordinea de zi a şedinţei figurând propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pe anul 2019, avizarea numirii noului şef al Statului Major al Apărării, precum şi obiectivele României la reuniunea NATO, care va avea loc în decembrie la Londra.

Într-o postare pe blog, Radu Tudor anunță că noul șef al Statului Major al Apărării va fi generalul Daniel Petrescu, care îndeplinește funcția de locțiitor al șefului Statului Major al Apărării din august 2019.

În perioada 2017-2019, Daniel Petrescu a îndeplinit funcția de comandant al Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE).

Experiența sa profesională include funcții deținute la nivel tactic, operativ și strategic în cadrul Forțelor Terestre Române, în comandamente NATO și în teatrele de operații.

La nivel tactic, a comandat Batalionul 2 Infanterie CALUGĂRENI din București (ianuarie 2004 – octombrie 2008).

A comandat, de asemenea, Brigada 2 Infanterie ROVINE (august 2016 – august 2017), mare unitate care s-a transformat în Brigada Multinațională Sud-Est.

Citește continuarea pe blog.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close