Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Dacă Udrea şi Cocoş sunt în arest, nu pot fi acolo fără Băsescu

Radu Tudor: Dacă Udrea şi Cocoş sunt în arest, nu pot fi acolo fără Băsescu

Radu Tudor: Dacă Udrea şi Cocoş sunt în arest, nu pot fi acolo fără Băsescu
04 Feb 2015   •   19:23

Cererea DNA de arestare a deputatului Elena Udrea a ajuns la Camera Deputaţilor, Biroul Permanent al acestui for legislativ urmând să se reunească joi pentru a decide care va fi parcursul acestei noi solicitari a Justiţiei.

În toată această anchetă, spun procurorii, Elena Udrea a fost pionul principal. Ea este acuzată că a minţit în documente şi a abuzat de funcţia pe care o avea, ca să organizeze evenimentul şi să câştige capital politic. Procurorii cer şi pentru ea ridicarea imunităţii.

Prejudiciul adus statului, calculat de procurori în dosarul "Gala Bute", se ridică la 8 milioane de lei - adica aproape 2  milioane de euro.

"Era imposibil ca la dimesiunea potlogăriilor făcute de Elena Udrea să fie ţinute capac. În mod evident, Direcţia Naţională Anticorupţie a fost o instituţie judiciară subiectivă. Iar ceea ce s-a derulat timp de 10 ani în regimul Băsescu, cu toţi apropiaţii lui, nu a fost anchetat. A plecat pe 21 decembrie Băsescu şi s-au simţit încurajaţi, ca pe finalul mandatului său şi o dată scăpaţi de telefoanele şi presiunile acestuia, să înceapă să investigheze pe toată lumea", a declarat Radu Tudor în cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii "La Ordinea Zilei".

"Direcţia Naţională Anticorupţie a  aflat ce ştia tot târgul. Oriunde mergeai în zonele bune din Bucureşti, toată lumea ştia că Dorin Cocş învârte banii cu lopata, că elena udrea este un intermediar pentru şemcheriile fostului şot, iar împreună au reuşit să învârtă pe degete milioane de euro sub protecţia lui Traian Băsescu. Protecţie care a fost recunoscută chiar de el", a mai adăugat acesta.
 
Radu Tudor a declarat că cel mai mare test pentru DNA este  arestarea fostului preşedinte Traian Băsescu: "Marele test al Direcţiei Naţională Anticorupţie nu sunt Udrea şi Cocoş, cu toate că este spectaculos, ci Traian Băsescu".

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close