Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, mesaj emoționant pentru fetița de 12 ani infectată cu COVID-19. Copila a cerut să fie internată ca să-și protejeze mama bolnavă de cancer

Radu Tudor, mesaj emoționant pentru fetița de 12 ani infectată cu COVID-19. Copila a cerut să fie internată ca să-și protejeze mama bolnavă de cancer

O fetiță de 12 ani din Oradea, infectată cu COVID-19, s-a internat în spital pentru a pleca din casa familiei și a-și proteja astfel mama bolnavă de cancer. Confirmată cu COVID, după întâlnirea cu o prietenă care avea coronavirus fără să fi știut, Ariana a decis să se interneze de dragul mamei, ca să nu o infecteze și pe aceasta.

Radu Tudor, mesaj emoționant pentru fetița de 12 ani infectată cu COVID-19. Copila a cerut să fie internată ca să-și protejeze mama bolnavă de cancer
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    28 Iul 2020   •   22:15

Fetița chiar a insistat să fie dusă la spital. deși mama o voia acasă, fiind nedespărțite de la naștere, de când o crește singură, în urma unei tragedii în familie. Povestea emoționantă este descrisă în publicația "Bihoreanul".

De la infirmiere şi asistente până la medici, angajaţii din secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea sunt impresionaţi de o mică pacientă care oferă o adevărată lecţie de viaţă. La cei 12 ani ai săi, Ariana nu este cea mai tânără "locatară" a secţiei, pentru că aici sunt îngrijiţi şi pacienţi cu vârste mai mici, dar toţi ceilalţi sunt internaţi împreună cu părinţii, la alegerea acestora. Or, în cazul Arianei, alegerea i-a aparţinut numai şi numai ei, ba a şi trebuit să-şi convingă mama s-o "lase" la spital.

"Aventura Covid" a început cu o întâmplare cu nimic ieşită din comun, dar care a impus atât testarea ei, cât şi a mamei sale. "La mijlocul lunii iulie ne-am întâlnit pe o terasă, în oraş, cu nişte prieteni din Cluj, cu care am petrecut cam două ore. Fetiţa lor, cu care Ariana s-a jucat, a fost descoperită cu coronavirus după o zi. Prin Direcţia de Sănătate Publică ni s-a cerut testarea amândurora, şi a mea, şi a Arianei", a povestit mama fetei, pentru sursa citată.

Femeia spune că probele biologice le-au fost prelevate într-o zi de joi, pe 16 iulie, dimineaţa, iar seara au şi primit rezultatele, telefonic: în cazul ei, verdictul a fost negativ, dar nu şi în cel al fetiţei. "Ne-a sunat doamna dr. Mariana Ferician, de la DSP. Ne-a spus că, fiind asimptomatică, fetiţa poate rămâne în izolare la domiciliu, la fel şi eu, dar că poate fi şi internată la Infecţioase, iar alegerea este a mea. M-am panicat, n-am mai putut dormi toată noaptea. Ariana s-a îngrijorat şi ea, având în vedere problemele mele de sănătate...".

Pe larg în materialul VIDEO:

Radu Tudor: "Un copil de 12 ani dă o lecție fantastică de educație, de civilizație, de bun simț în timpul pandemiei"

Radu Tudor a fost impresionat de gestul fetiței de numai 12 ani. Potrivit realizatorului emisiunii Punctul de Întâlnire, de la Antena 3, fetița de numai 12 ani dă un exemplu de educație, dar și de bun simț. într-o perioadă în care foarte mulți indivizi ignoră regulile impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19.

"Un copil de 12 ani dă o lecție fantastică de educație, de civilizație, de bun simț în timpul pandemiei. În contextul în care ne confruntăm cu un procent, aș spune, prea mare pentru o societate ca a noastră de indivizi care ignorând măsurile simple medicale determină un val uriaș de reinfectări, de internări la ATI și de decese, o fetiță de 12 ani trece printr-o încercare grea.

Este infectată cu noul coronavirus, stă în casă cu mama ei, mama ei fiind suverindă de cancer. Ce credeți că face această fetiță excepțională de 12 ani?", a spus Radu Tudor.

 

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close