Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: "Dacă rachetele lansate din Marea Neagră nu ne trezesc, suntem în somnul cel de moarte" | România vrea să cumpere tancuri Abrams

Radu Tudor: "Dacă rachetele lansate din Marea Neagră nu ne trezesc, suntem în somnul cel de moarte" | România vrea să cumpere tancuri Abrams

Analistul militar și realizatorul de televiziune Radu Tudor avertizează în legătură cu situația programelor de înzestrare a armatei române.

Radu Tudor: "Dacă rachetele lansate din Marea Neagră nu ne trezesc, suntem în somnul cel de moarte" | România vrea să cumpere tancuri Abrams
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mar 2023   •   13:53

"Înzestrarea militară din România are două viteze: încet și foarte încet. Polonia este un exemplu de agilitate în domeniu, noi suntem un contra-exemplu.

Nici cu războiul la graniță decidenții politico-militari nu accelerează programele de înzestrare. Veștile foarte bune în domeniu sunt puține și punctuale: sistemele PATRIOT, HIMARS, programul PIRANHA, câteva camioane militare și vehicule blindate ușoare.

Forțele Navale Române sunt într-o situație critică, insuficient dotate pentru a asigura securitatea deplină a apelor teritoriale românești, la suprafață și în adâncuri. Nu are rost să continui cu nevoile mereu amânate ale Forțelor Terestre și ale Forțelor Aeriene.

Dacă nici lansarea de rachete de croazieră din bazinul Mării Negre nu ne trezește, suntem în somnul cel de moarte, invocat de imnul național", scris Radu Tudor într-o postare pe Facebook 

Citește și: Cum s-a dat de gol Moscova în diversiunea "sabotori ucraineni în Briansk" | Radu Tudor: "Parcă erau în vacanță la Soci"

Inzestrarea militara din #Romania are 2 viteze : incet si foarte incet. Polonia este un exemplu de agilitate in domeniu,...

Publicată de Radu Tudor (radu-tudor.ro) pe Marţi, 7 martie 2023

El a semnalat un interviu în care general-locotenentul Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale de Armamente din cadrul Ministerului Apărării, reamintește că pentru programele de înzestrare militară cu valoare mai mare de 100 de milioane de euro este necesară aprobarea Parlamentului.

În ceea ce privește ritmul lent, Incicaș a spus că, în general, este nevoie "de ani" pentru fundamentarea unui program de înzestrare. "Nu vorbim despre fundamentarea și realizarea achiziției în același an, pentru că ar fi imposibil", a subliniat el.

General-locotenentul a mai precizat, cu referire la sistemele defensive PATRIOT, că România urmează să primească încă două baterii la finalul primului trimestru din acest an și că ministerul său dorește achiziția ultimelor trei sisteme - dintr-un total de șapte - în 2023.

Incicaș a arătat că avioanele F-16 din Norvegia vor fi primite anul viitor și că ministerul de resort va propune Parlamentului, spre aprobare, achiziția de obuziere autopropulsate de 155 mm pentru dotarea a trei batalioane, precum și achiziția unui batalion de tancuri americane Abrams.

Foto: tanc american Abrams M1

×
Subiecte în articol: radu tudor Teodor Incicaș Abrams HIMARS
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close