Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Veste bună. Scad prețurile la energie pe piața europeană

Radu Tudor: Veste bună. Scad prețurile la energie pe piața europeană

Livrarile masive de LNG din SUA ar putea scoate Europa din profunda criza energetica generata de jocurile sulfuroase ale Rusiei, prin Gazprom. Preţurile energiei electrice în Europa sunt în scădere, pe fondul majorării livrărilor de gaze naturale lichefiate (LNG), care atenuează criza energetică de pe continent, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Radu Tudor: Veste bună. Scad prețurile la energie pe piața europeană
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    11 Ian 2022   •   21:22

Mai multe nave care transportă LNG au sosit în Europa, într-un moment în care stocurile erau la cel mai redus nivel din mai mult de un deceniu.

Vremea mai caldă din Europa Centrală şi estimările privind producţia mai ridicată de energie eoliană în următoarele zile reduc momentan riscurile unor noi creşteri de preţuri. Aceste prognoze au dus la scăderea cu 8,2% a cotaţiilor pentru energia electrică livrată în luna februarie pe piaţa din Germania, un preţ de referinţă pentru întregul continent. La hub-ul TTF din Amsterdam, cotaţiile la gazele naturale cu livrare pentru luna următoare au scăzut pentru a treia zi consecutiv.

“Preţul gazelor afectează direct preţurile energiei electrice în Europa, sunt cel mai semnificativ motiv al evoluţiei preţurilor astăzi”, a apreciat Bengt Longva, analist la StormGeo-Nena AS în Oslo.

Declinul preţurilor din ultimele zile oferă un sprijin companiilor mari consumatoare de energie şi gospodăriilor din Europa, care din toamnă se confruntă cu o creştere semnificativă a facturilor.

Continuarea, pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close