Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, anunț de ultimă oră. PSD are câștig de cauză

Raed Arafat, anunț de ultimă oră. PSD are câștig de cauză

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a prezentat, marți, după ședința de Guvern, motivele pentru care s-a propus prelungirea stării de alertă. El a precizat că nu se mai regăsesc propuneri privind achiziții directe sau alte propuneri care nu sunt necesare în această fază.

Raed Arafat, anunț de ultimă oră. PSD are câștig de cauză
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    16 Iun 2020   •   18:19

„Există motive. După o analiză foarte amănunțită a situației actuale, în pofida faptului că avem o curbă descendentă, există semne că situația poate oricând să se deterioreze și să avem cel puțin focare serioase sau o situație mai grea dacă nu se respectă purtatul măștilor, distanțarea fizică, triajul la intrare în spații închise, purtatul măștilor în transportul în comun.

Am văzut creșteri care au depășit 300 de cazuri la 24 de ore. (...) În cadrul prelungirii stării de alertă nu se mai regăsesc propuneri privind achiziții directe sau alte propuneri care nu sunt necesare în această fază”, a declarat Raed Arafat.

El a spus că unul dintre motivele pentru care trebuie prelungită starea de alertă îl reprezintă analiza făcută cu INSP și CNSU în privința necesității conducerii și comenzii unice pentru luarea unor măsuri rapide.

„Există o creștere a numărului pacienților la ATI, există focare în instituții medicale. INSP, cu aprobarea CNSU, vor emite periodic lista țărilor cu care urmează reluarea sau întreruperea zborurilor”, a mai spus Arafat.

Una dintre condițiile puse de PSD pentru a vota hotărârea în Parlament este renunțarea la achizițiile directe.

×

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close