Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat a anunțat că primele echipamente de protecție ajung în țară marți din Serbia

Raed Arafat a anunțat că primele echipamente de protecție ajung în țară marți din Serbia

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a spus că primele echipamente de protecție achiziționate din Serbia urmează să ajungă în țara noastră marți.

Raed Arafat a anunțat că primele echipamente de protecție ajung în țară marți din Serbia
Sursa foto: Antena 3
10 Mar 2020   •   16:21

Echipamentele vor fi distribuite în funcție de priorități, iar acestea vor fi stabilite împreună cu reprezentanții Ministerului Sănătății.

„Din 240.000 de echipamente de protecție, prima cantitate intră în țară astăzi (marți-n.r.). Ca să grăbim lucrurile am trimis chiar un camion de la IGSU în Serbia ca să le ia de la depozit, ca să nu așteptăm ca vânzătorul să organizeze transportul în România”, a spus Arafat.

Arafat a mai precizat că negocierile cu distribuitorii sunt grele și că aceștia cer avans pentru echipamentele comandate.

„Negocierea a durat câteva zile până s-au găsit toate mecanismele. Ni se cer, și azi va trece o hotărâre de guven care ne permite să plătim avans pentru aceste materiale, pentru că mai dă nimeni fără avans. Se cere avans și foarte greu obții de la ei garanție, pentru că lumea are foarte multe cererei și nu mai se bat pe un singur cumpărător”, a mai spus Arafat.

„Este o tentativă de exagerare de purtare a echipamentelor de protecție. Colegii din SUA, de la Ministerul Sănătății, au emis o procedură: după nivelul riscului ce echipamente se poartă. Într-un centru de carantină unde persoanele au fost testate negativ, unde sunt fiecare în încăperea lui și unde nu există îngrijire medicala directă se ia echipament minimal, adică mască, mănuși. Dacă te duci să faci anumite manevre, te imbraci. Procedura e în curs de traducere”, a mai spus șeful DGU.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close