Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, explicații despre decizia care a revoltat românii. De ce nu mai poți obține certificat verde prin testare

Raed Arafat, explicații despre decizia care a revoltat românii. De ce nu mai poți obține certificat verde prin testare

Raed Arafat, a explicat, luni seară, de ce persoanele cu test negativ nu mai pot participa la anumite activităţi în localitățile în care se depășește incidența de 6 la mie.

Raed Arafat, explicații despre decizia care a revoltat românii. De ce nu mai poți obține certificat verde prin testare
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    04 Oct 2021   •   23:12

„Testatul este persoană fără imunitate, iar riscul este mai mare. Este managementul riscului. Riscăm până la o limită, nu totul”, a declarat Raed Arafat.

”Şansa să te infectezi dacă eşti vaccinat este de 5 ori mai mică decât dacă eşti nevaccinat. Persoanele vacciate au imunitate. Chiar dacă se infectează au şansă de11 ori mai bună să nu ajungă în ATI. Fac forme uşoare. Testatul este negativ, dar, nefiind vaccinat sau trecut prin boală este un vehicul foarte bun şi să se infecteze şi să facă forme grave”, a mai precizat șeful DSU.

”Testatul, doar la momentul testului este negativ, nu înseamnă că mai este negativ a treia zi”, a adăugat Raed Arafat.

Raed Arafat: ”Managerii de spitale suspendă intervențiile medicale care nu sunt urgente”

Raed Arafat a anunțat, tot luni seară, că autoritățile au emis un ordin de 30 de zile, în care managerii spitalelor trebuie să suspende orice intervenție medicală care nu este urgentă, din cauza creșterii continue a cazurilor de COVID-19 în România.

”Presiunea este mare acum pe sistemul sanitar și cel de urgență. Cifrele continuă să crească, avem o cifră dublă față de luna trecută. Nu vedem tendința de plafonare sau de scădere.

Suntem nevoiți să emitem un ordin de 30 de zile care preve că, începând cu data emiterii acestuia, managerii spitalelor publice cu paturi dispun măsuri de suspendare a internărilor pentru operații și tratamente care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogranate”, a declarat Raed Arafat.

Medicii care tratează fiecare pacient în parte vor decide dacă intervențiile pot fi amânate sau nu.
00:00

Acest ordin nu se aplică pentru femeile însărcinate, pacienților cu afecțiuni incologice sau care necesită proceduri de dializă.

Medicii din spitalele în care se vor suspenda intervențiile care nu sunt urgente vor fi detașați pe secțiile COVID-19.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close